Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hogeschool Holland: Training NLP voor P&O medewerkers

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool Holland

home

studeren nieuws opleiding informatie ontspanning alumni I vorige pagina E-mail kop
Training NLP voor P&O medewerkers

Inleiding

NeuroLinguïstisch Programmeren is een communicatiemethode. De kracht van NLP ligt in het snel en effectief analyseren van processen die zich in en tussen mensen afspelen. NLP voegt toe, neemt niet weg, maar verbreedt en verdiept de eigen professionaliteit. NLP geeft de P&O medewerker extra handvatten om de eigen expertise goed in te kunnen zetten om de wensen van de organisatie te doen uitkomen.

Doelstelling

Doel van de training is het halen van targets, het bereiken van eigen werkdoelen.

Inhoud

Bij deze training staat de bemiddelaarsrol van de P&O-medewerker binnen de organisatie centraal.
Hierbij dienen de volgende onderwerpen als basis:
* NLP-introductie

* Rapport 1*
* Metaprofiel 2*
* Logische niveaus 3*

* Positieve intentie 4*

* Concrete en haalbare doelen 5*

Werkwijze

Het bovenstaande vormt de basis voor de training waaraan door de deelnemers gezamenlijk sturing gegeven kan/moet worden. Dit betekent dat na het gezamenlijk volgens NLP formuleren van eigen doelen + de wegen die daarnaartoe leiden + de vaardigheden die nodig zijn om die doelen te bereiken, gemeenschappelijke thema's gekozen worden voor de vaardigheidstraining.

Elke trainingsbijeenkomst wordt gekenmerkt door de volgende opzet:
* introduceren theorie

* bespreken thuisopdrachten

* oefenen in twee-/drietallen

* evalueren en verstrekken thuisopdrachten

Algemeen

* Studielast: ca. 30 uur

* Cursusduur: 6 bijeenkomsten van 3 uur op dinsdag van 19.00 tot 22.00

* Start: 21 maart 2000
* Aantal deelnemers: maximaal 12

* Kosten: F 1.400,=

1*
Door af te stemmen ontstaat rapport. Door rapport is men in staat om de ander te leiden. Dit is de basis van NLP. Het doel van rapport maken is de ander te leiden naar een gewenst en gemeenschappelijk doel.

2*
Het kennen van metaprogramma's levert o.a. op: zelfkennis, het opbouwen van een goed en intensief contact, het integer overtuigen van de ander over een voorstel of standpunt, het bepalen van de cultuur binnen organisaties, nieuw gedrag.

3*
In het model van de logische niveaus wordt aangegeven hoe personen en organisaties op verschillende manieren functioneren en hoe dit elkaar beïnvloedt.

4*
Wanneer je weet wat er achter bepaald [voor jou onbegrijpelijk of lastig] gedrag schuilgaat, kun je je communicatie daarop richten.

5*
Het formuleren van de gewenste situatie dient zorgvuldig te gebeuren. Vage doelstellingen geven een vaag resultaat. Hoe weet je immers dat je daadwerkelijk je doel hebt bereikt? Je aandacht richten op wat je wilt bereiken i.p.v. je bezig te houden met wat er fout gaat, is een enorm grote attitudeverandering. Het is het verschil tussen falen en slagen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie