Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autokoper trouw aan Nederlands product

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Autokoper trouw aan Nederlands product 2-12-99. Hoofddorp, 2 december 1999 Nederlandse autokopers kiezen steeds vaker voor Nederlands fabrikaat. Het gaat dan ook goed met de in Nederland geproduceerde modellen van Mitsubishi. Ondanks berichten over productieverlaging bij NedCar in het Limburgse Born kan worden gemeld dat de Carisma en Space Star het op de Nederlandse markt steeds beter gaan doen. De Mitsubishi´s uit Born zijn op de Nederlandse markt onverminderd populair. Van 1 januari tot en met 30 november van dit jaar verkocht Mitsubishi in Nederland 10.285 NedCar auto´s. Vorig jaar waren dat in dezelfde periode nog 8.691 exemplaren. Volgend jaar verwacht de Nederlandse importeur zelfs 14.500 Carisma´s en Space en Stars af te zetten. Kortom: de Nederlandse autokoper weet het Nederlandse product van Mitsubishi steeds vaker te vinden. Marktontwikkelingen in Europa en een gewijzigd voorraadbeleid van Mitsubishi Motors in andere Europese landen hebben ertoe geleid dat de directie van NedCar de productiedoelstelling voor 2000 naar beneden heeft bijgesteld. In Nederland blijft de vraag naar de Mitsubishi-producten van vaderlandse bodem echter stijgen. Voor het jaar 2000 verwacht men een verdere stijging vanwege de introductie van nieuwe, zuinige dieselmotoren. De Nederlandse
Mitsubishi-verkooporganisatie werkt overigens met het zogenaamde Customer Order Production, waarbij de auto´s volgens de wensen van de klant bij NedCar worden gebouwd. Van de succesvolle Mitsubishi Carisma werd in de zomer van dit jaar een compleet vernieuwd model geïntroduceerd. De auto staat vooral in de belangstelling vanwege zijn complete uitrusting, betrouwbaarheid en lage kilometerprijs. Dat laatste is vooral te danken aan de zeer zuinige, direct ingespoten GDI-benzinemotor. Deze krachtbron is ook te vinden in de Mitsubishi Space Star, die met name geliefd is vanwege zijn grote ruimteaanbod, veelzijdige interieur en aantrekkelijke prijs. De makkelijke, hoge instap en het goede uitzicht vallen bovendien bij de oudere automobilist erg in de smaak. Mitsubishi verwacht in de loop van 2000 de nieuwe DI-dieselmotoren in zowel de Space Star als de Carisma te introduceren, waarmee de twee modellen onverminderd populair zullen blijven.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie