Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen GroenLinks over nieuwbouwlocatie op uiterwaarden Maas

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

Vragen over nieuwbouwlocatie op uiterwaarden Maas

Ineke van Gent en Hugo van der Steemhoven hebben de volgende schriftelijke vragen gesteld aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en de minister van VROM.

Heeft u kennis genomen van het artikel "Limburgers vrezen terp met nieuwbouw" uit de Volkskrant van 2 december 1999?

Beschouwt u de angst van de bewoners voor overstromingen door de nieuwbouwlocatie in de uiterwaarden als terecht?

Heeft u sinds het tot stand komen van de Beleidslijn Ruimte voor de Rivier een rivierenwetvergunning verleend voor dit project? Zo ja, heeft toen toetsing plaatsgevonden aan de Beleidslijn Ruimte voor de Rivier?

Klopt het dat het bestemmingsplan voor de bouwlocatie nog ingrijpend is gewijzigd na het tot stand komen van de Beleidslijn Ruimte voor de Rivier?
Zo ja, hoe hebben deze bestemmingsplanaanpassingen toen de toets van de beleidslijn kunnen doorstaan? Zo nee, waarom niet?

Wat zijn volgens u exact de definities van een pijplijnproject?

Geeft een bouwtitel in een bestemmingsplan in uiterwaardengebieden de eigenaar van de grond volgens u altijd het recht om daadwerkelijk de bouw te verrichten? Zo nee, waarom in dit geval wel?

Heeft u de beschikking over onderzoek dat ook daadwerkelijk aantoont dat de bouw van de nieuwbouwlocatie het beschermingsniveau van 1:1250 niet overschrijdt, zoals u benadrukte in het algemeen overleg van 16 juni 1999? Zo ja, kunt u de Kamer dit onderzoek toezenden? Zo nee, hoe kunt u de vrees bij de bewoners dan weerleggen?

Hoe beschouwt u de gedane uitlatingen van de Gedeputeerde Bonckers om het bouwverbod langs de Maas te versoepelen? Bent u bereid de gedeputeerde te laten weten dat van versoepeling geen sprake kan zijn?

donderdag 2 december 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie