Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WebWijzer Award 1999 naar de gemeente Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WebWijzer Award 1999 naar de gemeente Amsterdam

DEN HAAG, 2 DECEMBER. Minister van Boxtel van Grotesteden en integratiebeleid heeft vandaag in Den Haag de WebWijzer Award 1999 aan de gemeente Amsterdam uitgereikt. Dit is een nieuwe prijs voor de beste overheidswebsite, ingesteld door minister van Boxtel. De prijs sluit aan bij het medium Internet en is virtueel en innovatief. De website van de gemeente Amsterdam heeft de WebWijzer Award 1999 gewonnen, omdat volgens het juryrapport "de site van de gemeente Amsterdam uitsteekt boven de andere sites doordat ze er in geslaagd is om de uitgebreide site toegankelijk te houden in een eenduidige vormgeving, voorzien van een duidelijke navigatie".

De site van de gemeente Amsterdam heeft volgens de jury alles in zich wat een overheidssite moet hebben: zeer veel informatie, zeer goed toegankelijk, interactieve dienstverlening en discussieruimte. De vormgeving is sober, doelmatig en de navigatiestructuur overzichtelijk. Uiteraard kan ook deze site nog verder uitgebouwd worden, maar er ligt een prima basis.

Behalve een jaarprijs bestaat de WebWijzer Award ook uit maandelijkse prijzen die door een vakjury worden toegekend aan sites van overheden, musea en archiefdiensten. Alle 12 maandwinnaars waren genomineerd voor de Jaarprijs. De maandelijkse WebWijzer Awards gingen naar de gemeente Amsterdam (november 1999), de Museumserver (oktober 1999), de Boetebase van het Openbaar Ministerie (september '99), de gemeente Hoogeveen (augustus '99), de Cultuurzone Rotterdam (juni '99), de bibliotheek Apeldoorn (mei '99), Statline van het Centraal Bureau van de Statistiek (april '99) het Jongerenloket van de Belastingdienst (maart '99), de Eerste Kamer (februari '99), de informatiesystemen PIGA en BISA van de gemeente Amsterdam (januari '99) en het Limburgs historisch en volkskundig Museum Venlo (december '98).

De jury

De jury van de WebWijzer Award is ingesteld in het kader van het project Communicatie Overheid - Burger (COB) door Minister R.H.L.M. van Boxtel, belast met het over-heidsinformatiebeleid. Het project COB is onderdeel van het 'Actieprogramma Elektronische Overheid'.

De jury werkt onafhankelijk en bestaat uit Dieuwke Aberson (projectleider ambassadeurs Seniorweb), Michel Marijnen (burgemeester gemeente Roosendaal en voorzitter commissie Informatiebeleid, Beleidsanalyse en Automatiseri ng van de VNG), Matt Poelmans (programmaleider Overheidsloket 2000 en oud-wethouder Oegstgeest), Casper Van Riet (communicatieadviseur Consumentenbond), Frans Weerts (Overheid Innovatief en web-coördinator Binnenlands Bestuur) en juryvoorzitter Peter van der Wel (directeur stichting Electronic-highway Platform Nederland).

Meer informatie

Voor meer informatie over het rapport en de jury van de WebWijzer Award kunt u contact opnemen met Peter van der Wel, voorzitter van de Jury, (jury@webwijzer.net), 070 - 3006 100 (06 - 558 533 16). U kunt ook een kijkje nemen op de website van de jury: www.jury.webwijzer.net

Voor meer informatie over de site van de gemeente Amsterdam kunt u terecht bij Egbert Wolf 020 552 3262, (e.wolf@amsterdam.nl). De gemeente Amsterdam is te vinden op www.amsterdam.nl.

De WebWijzer Award is gelieerd aan de WebWijzer. De WebWijzer bevat verwijzingen naar functionaliteiten op sites van overheden en culturele instellingen die bijzonder zijn in de zin dat ze vernieuwend, verassend, bijzonder of juist voor iedere organisatie haalbaar zijn: www.webwijzer.net


********************************
Heb jij het volkspetitionnement voor elektronisch
stemmen al getekend? Doen! www.pels.net/

Bart-Jan Flos
(BartJan.Flos@vb.nl)
Deloitte & Touche Bakkenist
www.deloitte.nl/

Electronic-highway Platform Nederland
Postbus 91
2270 AB Voorburg
tel: 070 3006 100 fax: 070 3006 104
www.epn.net

Goede sites van overheden en culturele instellingen zijn verzameld op de WebWijzer: www.webwijzer.net

Discussieer mee over de prijs van overheidsinformatie: www.bzk.discussie.net

********************************

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie