Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA blij met keuze voor Rotterdam als Centrum Beeldcultuur

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA: Van der Ploeg kiest terecht voor Rotterdam als vestiging van Centrum voor Beeldcultuur (021299)

Den Haag, 2-12-1999

Staatssecretaris Rick van der Ploeg heeft de Tweede Kamer vandaag, tot vreugde van het CDA, laten weten dat hij ondanks het afhaken van het Filmmuseum blijft bij zijn keuze voor Las Palmas te Rotterdam als vestigingsplaats van het Centrum voor Beeldcultuur. Het CDA-kamerlid Marry Visser heeft van het begin af aan als enige in de Kamer, in de discussie of het Centrum voor foto, film en mediacultuur in Amsterdam of Rotterdam moest komen, gekozen voor Rotterdam. Dit omdat het hier gaat om een toekomstgericht plan, er een prima lokatie voorhanden is , de bundeling van diverse kunstuitingen op het gebied van oude en nieuwe media een breed publiek bereikt en Rotterdam bovendien een culturele impuls goed kan gebruiken.

Marry Visser rekent erop dat de staatssecretaris zijn rug recht houdt ook als de coalitiepartijen in het debat dat volgende week wordt gevoerd, hem opnieuw proberen tot een andere keuze te krijgen.

Woordvoerder: Marry Visser-Van Doorn, telefoon 070-3182566 Voor verdere informatie: Marianne Fennema, telefoon 070-3182512

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie