Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omroep Utrecht RTV schoolt nieuwe televisiemakers

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

OMROEP UTRECHT RTV SCHOOLT NIEUWE TELEVISIEMAKERS
– Vervolg op succesvol opleidingstraject –

UTRECHT. Omroep Utrecht RTV start in februari 2000 met een nieuw opleidingsproject voor werkzoekenden. De omroep geeft twaalf cursisten een intensieve training in tv-redactie, opnametechniek of montage. Daarvoor is een scholingstraject van negen maanden opgezet. Bijzonder aan het werkervaringsproject is de combinatie van theoretische scholing met praktijktraining binnen het eigen bedrijf en de baangarantie die de cursisten verkrijgen.

Het werkervaringsproject staat onder auspiciën van Stichting Audiovisueel Branche Centrum (ABC), een samenwerkingsverband van werkgevers- en werknemersorganisaties in de audiovisuele branche. Een andere belangrijke partner is uitzendorganisatie Start Media. De opleiding wordt ondersteund door het Regionaal Bestuur Arbeidsvoorziening, het Europees Sociaal Fonds, de provincie Utrecht en de gemeente Utrecht. Verder werkt de omroep samen met het NOB, Castel Media, 625 Producties en RTV Oost. Zij geven niet alleen een kijkje in de keuken van het televisievak, maar bieden ook stageplaatsen aan. Voor succesvolle cursisten liggen er goede kansen om bij een audiovisueel bedrijf aan de slag te gaan.

Omroep Utrecht RTV legt in het werkervaringsproject veel nadruk op de praktijk. Om daarin intensieve begeleiding mogelijk te maken wordt de cursusgroep opgedeeld in twee groepen van zes die op verschillende momenten van start gaan. De eerste groep begint in februari; de tweede in mei van dat jaar.De cursisten krijgen een gedegen theorieblok over uiteenlopende aspecten van het televisiemaken. De opleiding omvat ook gespecialiseerde trainingen op de terreinen opnametechniek, digitale montage en tv-redactie. Daarna worden de cursisten ingezet in het productieproces waardoor ze al doende het vak kunnen leren. Ze worden daarbij intensief begeleid door speciale coaches en andere medewerkers van Omroep Utrecht RTV. Deze interne stage wordt gevolgd door een praktijktraining van enkele maanden bij een ander audiovisueel bedrijf. Dat deze praktijkgerichte trainingsopzet vruchten afwerpt bleek in 1997. Toen schoolde Omroep Utrecht RTV 16 aankomende televisiemakers. Bijna al deze cursisten hebben nu een baan in de audiovisuele sector of op het terrein van voorlichting en educatie. Het afgelopen seizoen schoolde de omroep twaalf medewerkers van het Utrechtse buurtcommunicatieproject Media West. Ook deze cursusgroep is inmiddels volop aan de slag.

2 december 1999

Informatie:
Omroep Utrecht RTV
Geert Voskamp of Chris van Oosterzee 030 - 27 37 007 Informatie over werving en selectie:
ABC-projectbureau,
035 - 67 74 340

OMROEP UTRECHT RTV
Postbus 1012
3500 BA Utrecht
Tel: 030-2737007
Fax: 030-2737008
Email: directie@omroep-utrecht.nl
www.omroep-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie