Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe toeristische bewegwijzering Drenthe en Groningen

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 1 december 1999 Persbericht nr. 251

Gezamenlijk persbericht Provincie Drenthe en Provincie Groningen

Nieuwe bewegwijzering voor toeristische bedrijven

Op donderdag 2 december vindt de onthulling plaats van het eerste bord van het nieuwe uniforme bewegwijzeringsysteem voor toeristische bedrijven.
Plaats van handeling is het Scandinavisch Dorp (Badweg 1, Eelderwolde). Het project is een idee van het Recreatieschap Drenthe en is verder uitgewerkt samen met de ANWB, de Provincies Drenthe en Groningen en Bureau Vandertuuk.
De onthulling zal om 14.30 uur worden verricht door mevrouw M.L. de Meijer (gedeputeerde Provincie Groningen), de heer Joh. Dijks (gedeputeerde Provincie Drenthe) en de heer G.H.N.L. van Woerkom (hoofddirecteur ANWB).

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Programma:

13.30 uur

Opening door de heer A. de Haan, voorzitter Recreatieschap Drenthe

13.40 uur

Inleiding door de heer G.H.N.L. van Woerkum, hoofddirecteur ANWB

14.00 uur

Inleiding gedeputeerde Provincie Groningen, mevrouw M.L. de Meijer

14.15 uur

Inleiding gedeputeerde Provincie Drenthe, de heer Joh. Dijks

14.30 uur

Onthulling (buiten)

15.10 uur

Reactie door de heer Folkersma, voorzitter Recron Drenthe

Aansluitend hapje en een drankje

Doel van het project is om voor heel Noord Nederland een uniform systeem van bewegwijzering in te voeren. In Friesland en in de kop van Overijssel wordt dit systeem al gehanteerd. Alle toeristische bedrijven en voorzieningen kunnen in het kader van dit project blauw-witte strokenborden van de ANWB aanschaffen. Na afronding van het project zullen alle deelnemende bedrijven met gelijksoortige borden zijn verwezen. Hiermee wordt het toeristische product 'Noord Nederland' op een hoger peil gebracht.

Bij de ontwikkeling en begeleiding van het project is, naast het Recreatieschap Drenthe, een groot aantal instanties betrokken, ondermeer de Provincie Groningen en Drenthe, de Recron en Koninklijke Horeca. De totale begroting voor het project bedraagt 4 miljoen gulden. Door het beschikbaar stellen van subsidiebedragen uit Europese fondsen en door onder andere ISP-middelen en bijdragen van de Provincies en het Recreatieschap Drenthe, is het voor het toeristische bedrijfsleven mogelijk gemaakt om op een financieel voordelige wijze aan het project te kunnen deelnemen.

Het totale project zal aan het einde van het jaar 2000 worden opgeleverd.Noot aan de pers:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de Provincie Groningen, Agnes Delstra, 050 - 3164324 of de Provincie Drenthe, Andrea van de Boogaart, 0592 - 365267 of Bureau Vandertuuk, Martin Cnossen, 0512 - 383828 of het Recreatieschap Drenthe, Hans Hartog, 0521 - 593210.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie