Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Coördinatiegroep gemeenten accoord met huidig bod ABN Amro

Datum nieuwsfeit: 03-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

03 December 1999
Persbericht - Gemeenten akkoord met huidig bod ABN Amro

De coördinatiegroep van gemeenten, die een onderzoek naar het bod van ABN Amro op Bouwfonds heeft laten uitvoeren, heeft vandaag haar actie beëindigd. De coördinatiegroep (Alphen a/d Rijn, Apeldoorn, Delft en Eindhoven) gaat akkoord met het huidige bod.

De coördinatiegroep heeft de laatste weken diverse verkennende gesprekken gevoerd. Hieruit bleek dat een verhoging van het bod van ABN Amro van 608,53 gulden per aandeel niet aan de orde was. Ook hebben zich in de tussentijd geen andere bieders gemeld.

Daarnaast is vorige week door de coördinatiegroep een enquête gestart onder alle gemeenten, waarbij om steun voor de actie werd gevraagd om te komen tot een hoger bod. In totaal hebben 189 gemeenten schriftelijk op de enquête gereageerd en nog een tiental gemeenten telefonisch, waarbij zo´n 80% van de reacties steun betuigt voor de actie en bereid is om de besluitvorming uit te stellen tot 12 januari 2000. Het aanhouden van het besluit door gemeenten om al dan niet de aandelen te verkopen, komt het bedrijfsbelang van Bouwfonds en dus ook de aandeelhouders echter niet ten goede.

De coördinatiegroep aanvaardt het huidige bod van 608,53 gulden per aandeel. De groep adviseert de andere aandeelhoudende gemeenten nu om tot verkoop over te gaan.

In de meeste gemeenten zal er in december in de gemeenteraad een beslissing worden genomen over de verkoop van de aandelen Bouwfonds. Uitstel tot 12 januari is nu niet meer nodig.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie