Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 03-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 03-12-99

Persberichten stad Groningen/
Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Vrijdag, 3 december 1999

Rijden onder invloed
De politie heeft donderdagavond en ?nacht vier automobilisten aangehouden die reden onder invloed. Een 39-jarige man uit Groningen werd op de Semerangstraat aangehouden in zijn niet verzekerde auto. Hij blies een promillage van 1.35. Zijn rijbewijs was bij een eerdere gelegenheid al ingevorderd. Op de Rijkstraatweg in Haren moest een 50-jarige vrouw blazen. Zij kreeg een boete van f 350.- voor een promillage van 0.7. In de Emmalaan in dezelfde plaats haalde een 52-jarige man uit Eelde 0.8 promille. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van f 700.-.Op de Petrus Campersingel in de stad blies een 39-jarige stadjer 0.6 promille Hij kreeg een boete van f 390.- en een rijverbod van twee uur.

Openbare dronkenschap
Een 32-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze schopte en sloeg donderdagmiddag in de richting van passanten op het Gedempte Zuiderdiep. De man werd aangehouden voor openbare dronkenschap en werd met een bon heengezonden.

Fietser krijgt vuistslag in gezicht
Een 20-jarige fietser uit Groningen die op de Westersingel een auto raakte en stil bleef staan kreeg donderdagmiddag van een nog onbekende man een vuistslag in het gezicht. De fietser kreeg aangezichtsletsel en de automobilist verdween met zijn auto van het toneel. De politie stelt nader onderzoek in.

Niet teruggekeerde verlofganger aangehouden
Bij een verkeerscontrole donderdagnacht op de Kardingerweg hield de politie een 18-jarige man uit Groningen aan de niet was terug gekeerd van verlof uit een gevangenis in Veenhuizen. De man die zonder rijbewijs in een niet verzekerde en niet APK gekeurde auto reed is overgedragen aan justitie.

Lastige man in Poelestraat
Laat in de donderdagnacht zagen politiemensen dat een 25-jarige man uit Groningen passanten lastig viel en tot drie keer tegen een fiets aantrapte. Hij werd aangehouden en bekende de vernieling. De fiets werd op het zogeheten politieslot gezet om de eigenaar te bewegen om aangifte te doen.

Agressieve winkeldief
Een 23-jarige man uit Groningen pakte donderdagavond van een toonbank van een banketbakker in de Nieuwe Ebbingestraat chocolaatjes weg. Een klant probeerde hem tegen houden en werd daarop bedreigd. De klant achtervolgde de man en hield daarbij telefonisch contact met de meldkamer van de politie. De verdachte werd ter hoogte van de Korreweg aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Vechtpartij op Grote Markt
De politie werd donderdagnacht naar de Grote Markt gestuurd voor een vechtpartij. Een 23-jarige man uit Groningen was in gevecht geraakt met meerdere mannen waarvan er later een werd aan gehouden. Getuigen konden een signalement leveren van een 22-jarige man uit de stad die de Wipstraat werd aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer is voor een hoofdwondbehandeling in het ziekenhuis geweest.

Voor nadere informatie voorlichting regiopolitie Groningen, telefoon: 050-5995010.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie