Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenten akkoord met huidige bod ABN AMRO

Datum nieuwsfeit: 03-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeenten akkoord met huidige bod ABN AMRO

De groep van twaalf gemeenten die het bod van ABN Amro op Bouwfonds hebben laten uitvoeren, hebben vandaag via een persbericht bekend gemaakt hun actie te beëindigen. De groep gaat akkoord met het huidige bod van 608,53 gulden per aandeel en adviseert de andere aandeelhoudende gemeenten om tot verkoop over te gaan.

Do coördinatiegroep van de twaalf gemeenten (Alphen a/d Rijn, Apeldoorn, Delft en Eindhoven) heeft de laatste weken diverse verkennende gesprekken gevoerd. Hieruit bleek dat een verhoging van het bod van ABN Amro van 608,53 gulden per aandeel niet aan de orde was. Ook hebben zich In de tussentijd geen andere bieders gemeld.

Daarnaast is de coördinatiegroep vorige week een enquête gestart onder alle gemeenten, waarbij om steun voor de actie werd gevraagd om te komen tot een hoger bod. Volgens de groep hebben in totaal 189 gemeenten schriftelijk op de enquête gereageerd en nog een tiental gemeenten telefonisch, waarbij zo'n 80% van de reacties steun heeft betuigd voor de actie en bereid is om de besluitvorming uit te stellen tot 12 januari 2000. De groep is nu echter met de actie gestopt omdat het aanhouden van het besluit door gemeenten om al dan niet de aandelen te verkopen, het bedrijfsbelang van Bouwfonds niet ten goede komt en dus ook niet het belang van de aandeelhouders.

In de meeste gemeenten zal er In december in de gemeenteraad een beslissing worden genomen over de verkoop van de aandelen Bouwfonds. Uitstel tot 12 januari is nu niet meer nodig.

ABN AMRO reageert verheugd ABN AMRO heeft met instemming kennis genomen van het bericht dat de twaalf gemeenten, zich thans bereid hebben verklaard het bod te steunen.

ABN AMRO is nu voornemens een eenmalige bijdrage te storten in het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVN) indien de overname van Bouwfonds rond komt. Voorwaarde hiervoor is dat minstens 85% van de uitstaande aandelen wordt aangemeld. De bank wil dit gebaar maken om de relatie met de gemeenten, de huidige aandeelhouders en belangrijke relaties van Bouwfonds, ook na de overname te bestendigen.

ABN AMRO nodigt de gemeenten uit om uit de opbrengst van de door hen aan te bieden aandelen Bouwfonds een bedrag te storten in het SVN. In principe zal ABN AMRO dit gestorte bedrag tot een nader vast te stellen maximum bedrag per gemeente verdubbelen. De bijdrage zal worden gedaan in de vorm van een renteloze lening. Het totale bedrag dat op deze wijze voor projecten op het gebied van de stedelijke vernieuwing en de volkshuisvesting ter beschikking kan komen bedraagt circa NLG 700 miljoen, waarvan NLG 350 miljoen door ABN AMRO wordt bijgedragen. De netto contante waarde van de rente die aldus beschikbaar komt is gemaximeerd op NLG 50 Miljoen, hetgeen betekent dat het rentevoordeel van de lening voor de SVN over de gehele looptijd kan oplopen tot NLG 100 miljoen. Inclusief de inbreng van de gemeenten zelf krijgt het SVN hiermee een belangrijke financiële impuls.

Het SVN, opgericht en beheerd door de gemeenten, heeft tot doel de kwaliteitsverbetering van de gebouwde omgeving in de ruimste zin te bevorderen. Zij doet dit middels het uitgeven van leningen tegen lage tot zeer lage rente voor projecten op het gebied van de stedelijke vernieuwing en de volkshuisvesting. De definitieve toezegging zal bekend worden gemaakt na afronding van de overname, die medio januari 2000 wordt verwacht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie