Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling 'Ouder worden wereldwijd' in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 03-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

29-11-1999

Tentoonstelling 'Ouder worden wereldwijd' in provinciehuis


Op vrijdag 3 december a.s. om 15.00 uur vindt de opening plaats van de tentoonstelling 'Ouder worden wereldwijd' in het provinciehuis van Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag. De bijeenkomst wordt ingeleid door L.H.M. van Ruyven-van Leeuwen, gedeputeerde zorgbeleid. Daarna laten de Centra voor Internationale Samenwerking het publiek kennismaken met hun ouderenprojecten.

De tentoonstelling 'Ouder worden wereldwijd' brengt de verhalen in beeld van zes Nederlandse ouderen afkomstig uit verschillende landen. Een verteller van allochtone afkomst brengt een verhaal ten gehore, de Kapelka's zorgen voor de muzikale omlijsting en Goedoe Pa geeft zijn visie op het ouder worden wereldwijd.

De groep ouderen in ons land wordt groter en verandert bovendien van samenstelling: het aantal ouderen van allochtone afkomst neemt toe.

De samenleving moet rekening houden met deze diversiteit, met name in het aanbod van voorzieningen. Dit vraagt inzicht in de achtergronden en wensen van ouderen uit verschillende culturen. Tegelijkertijd kunnen de kennis, levenservaring en verhalen van ouderen uit verschillende culturen de samen leving ook kleurrijker maken en verrijken.

Ouderen staan centraal in projecten van de Centra voor Internationale Samenwerking (COSsen) in Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland schenkt in het jaar 2000 extra aandacht aan ouderen afkomstig uit verschillende landen.

De tentoonstelling is tot en met 13 januari gratis te bezichtigen, van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.00 uur en 17.00 uur in het provinciehuis.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie