Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vereenvoudiging van rechten en verplichtingen in huwelijk

Datum nieuwsfeit: 03-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

MINISTERRAAD: Rechten en verplichtingen in het huwelijk.......

Ministerie van Justitie
Persbericht Ministerraad
3 december 1999

VEREENVOUDIGING VAN RECHTEN EN VERPLICHTINGEN IN HET HUWELIJK

Het kabinet heeft ingestemd met een voorstel van staatssecretaris M.J. Cohen van Justitie om de rechten en plichten in huwelijk en geregistreerd partnerschap te vereenvoudigen. Zo verdwijnt de samenwoningplicht voor gehuwden en geregistreerde partners ten opzichte van elkaar uit het Burgerlijk Wetboek. Ook wordt de hoofdelijke aansprakelijkheid van de echtgenoten voor kosten voor gewone gang van de huishouding afgeschaft. Tot slot wordt de procedure voor het maken of wijzigen van huwelijkse voorwaarden tijdens het huwelijk vereenvoudigd. Hierbij is bijvoorbeeld het inschakelen van een advocaat niet meer verplicht.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De teksten van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 03.12.1999

03 dec 99 18:04

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie