Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KSI International rondt overname NederConsult af

Datum nieuwsfeit: 03-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KSI International rondt overname NederConsult af

KSI INTERNATIONAL RONDT OVERNAME NEDERCONSULT AF

IJsselstein, 3 december 1999 - KSI International N.V. maakt bekend dat de op 30 september 1999 aangekondigde overname van NederConsult B.V. volledig is afgerond. NederConsult, gevestigd in Maarssen, richt zich op de automatisering van financiële administratieve processen binnen grote organisaties. De overname van NederConsult wordt deels met liquide middelen gefinancierd en deels door uitgifte van 390.349 nieuwe aandelen. Tevens is een earn-out constructie van 4 jaar overeengekomen. De resultaten van NederConsult zullen vanaf 1 juli 1999 geconsolideerd worden in de totaalresultaten van KSI en zullen een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel in 1999.

Door de strategische overname van NederConsult verbreedt KSI haar pakket van specialistische producten en diensten. NederConsult levert hoogwaardige dienstverlening ten behoeve van de automatisering van financiële administratieve processen binnen grote organisaties. Hiermee versterkt KSI haar positie als strategische partij voor haar klanten.

Algemeen directeur KSI Toon Rijken: 'mede door de overname van Screen Consultants begin dit jaar, worden we steeds vaker betrokken bij aansprekende projecten in bedrijfskritische omgevingen zoals dealing rooms en beleggingsafdelingen, met andere woorden in het hart van financiële instellingen. De uitstraling van deze projecten naar andere delen van die organisaties is enorm. We hebben ons afgevraagd hoe we het beste kunnen inspelen op de toenemende vraag in de banken- en verzekeringssector. Door de overname van NederConsult kunnen wij een perfecte aanvulling op ons product bieden. Waar KSI van huis uit sterk is in Frontoffice toepassingen - dicht bij de eindgebruiker - is NederConsult juist gespecialiseerd in de backoffice-kant van financiële processen.'

NederConsult De 70 consultants van NederConsult B.V. richten zich voornamelijk op de implementatie van complexe financiële systemen voor grote klanten. Naast de technische aspecten van dit soort projecten wordt NederConsult betrokken bij pakketselecties, projectleiding en het aanpassen van administratieve organisaties. Volgens directeur Richard van het Nederend zijn de commerciële mogelijkheden belangrijk geweest voor het samengaan met KSI, maar niet doorslaggevend. 'In deze tijd is het belangrijk dat je manieren vindt om medewerkers aan het bedrijf te binden. KSI heeft een uitzonderlijk klein personeelsverloop. Haar vestigingenbeleid en no-nonsense-cultuur blijken heel succesvol te zijn. Het wordt voor onze mensen bovendien makkelijker zich op andere terreinen te ontplooien. Zo verwacht ik van de samenwerking met KSI ook een belangrijke impuls voor onze activiteiten in de logistieke sector.'

Profiel KSI International KSI International N.V. beschikt over ICT-consultants op operationeel en hoogwaardig niveau. De diensten van deze professionals worden zowel in de vorm van consultancy als op projectbasis aangeboden. Daarnaast ontwikkelt KSI specialistische, innovatieve en unieke automatiseringstoepassingen. Voorbeelden hiervan zijn de producten voor

Elektronisch Bankieren, logistieke en e-business en de Computer Based Trainingen voor onder andere de Microsoft applicaties. KSI richt zich met de door haar ontwikkelde systemen op relaties met grote groepen eindgebruikers. Met deze specialistische producten en diensten kan KSI haar klanten een totaalpakket aan ICT-diensten leveren.

Sinds haar oprichting in 1986 heeft KSI een sterke klantenbasis opgebouwd van middelgrote en grote ondernemingen uit voornamelijk de banken-, verzekerings-, telecommunicatie-, en logistieke sector. KSI International telt na de overname circa 670 medewerkers, verspreid over zestien regionale vestigingen in de Benelux, twee in het Verenigd Koninkrijk en twee in Zwitserland. Over de eerste helft van 1999 boekte KSI een nettowinst van NLG 1,47 miljoen (eerste helft 1998: NLG 0,61 miljoen). De netto-omzet bedroeg NLG 35,9 miljoen (eerste helft 1998: NLG 16,5 miljoen). KSI International staat sinds december 1998 genoteerd aan de EURO.NM Amsterdam.


Voor nadere informatie: KSI International N.V. Corporate Communications Telefoon: 030 686 8765 Fax: 030 686 8766

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie