Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duizendste woning in Carnisselande, Barendrecht

Datum nieuwsfeit: 03-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Barendrecht

De enige officiële website van de gemeente

Persbericht nummer 77, 30 november 1999

Duizendste woning in Carnisselande gereed

Barendrecht- Op vrijdag 3 december a.s. wordt de 1000ste woning in Carnisselande opgeleverd. Wethouder G.A.C. Schoehuizen zal om 16.00 uur de sleutel uitreiken aan de heer Korsten en mevrouw Haring, die deze 1000ste woning aan de Meerwedesingel 65 in de wijk Meerwede-Zuid in Carnisselande zullen gaan betrekken.

Nadat in mei 1996 de eerste paal voor de nieuwbouwwijk Camisselande in Barendrecht de grond in ging zijn hier in een snel tempo koop- en huurwoningen in diverse prijscategorieën verrezen uit de polder. De
1000ste woning is een zogenaamde 'singelvilla' van TRS ontwikkelingsgroep en ontworpen door Brouwer Steketee architecten.

Eén van de uitgangspunten voor het bouwen in Camisselande is 'differentiatie', dat wil

zeggen dat er in alle prijscategorieën evenredig veel woningen gebouwd worden. In percentages uitgedrukt was het uitgangspunt: 30% sociale woningbouw, 40% middelduur en 30% duur. Bij de oplevering van de
1000ste woning is een inventarisatie gemaakt van het

totaal aantal dat inmiddels in een periode van ruim 3 jaar is opgeleverd. Dit levert de volgende cijfers op:

* in de categorie sociaal een totaal 360 woningen (=36%)


* in de categorie middelduur een totaal van 268 woningen (=27%)


* in de categorie duur een totaal van 372 (=37%) woningen

In het totaal van 1000 woningen zijn 914 eengezinswoningen en 86 meergezinswoningen gerealiseerd.

Bij de bouw van de woningen in Camisselande wordt rekening gehouden met hedendaagse voorwaarden. Dat betekent veel aandacht voor energiezuinige bouwen duurzame toepassing van materialen. Ook wordt rekening gehouden met de toegankelijkheid voor minder-validen, het zogenaamd 'aanpasbaar bouwen'.

Na de positieve uitkomsten van een landelijk onderzoek naar kwaliteit van VINEX-locaties in Nederland, waarbij Carnisselande hoog scoorde als 'eerste in de Randstad', heeft het college van B& W van Barendrecht gemeend ook de huidige bewoners na de festiviteiten op 3 december a.s. iets te moeten laten merken van deze positieve uitkomsten. Aan alle bewoners zal daarom op 4 december een 'Sinterklaasgeschenk' worden uitgereikt.

Einde persbericht nummer 77

Copyright © 1999 Gemeente Barendrecht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie