Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 04-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot en met zaterdagmorgen 04-12-99
11:54 zaterdag 4 december 1999

Roel Hallink, tel.: 0528-295216 of 06-51528156

*
Auto botst tegen muur

EMMEN - Afgelopen nacht reed een 21-jarige inwoner van Emmen met zijn auto over de Hondsrugweg. Ter hoogte van de centrale bushalte moest hij afremmen voor een voor hem rijdende auto. Volgens zijn verklaring werkten de remmen niet en reed bij het terrein bij de bushalte op. Op het laatste moment heeft de man nog de handrem aangetrokken, maar het was toen te laat, want hij botste frontaal tegen een daar staande muur. Bij onderzoek bleek dat de man alcohol genuttigd had. De blaastest was 305 Ug/l (ongeveer 0,7 promille). Snelrecht werd in deze toegepast. De auto van de man raakte zwaar beschadigd.

*
Auto tegen boom

VRIES - Gisteravond net na 18.00 uur reed een 23-jarige inwoner uit Vries met zijn auto over De Fledders net buiten Vries. Door nog onbekende oorzaak botste hij vol tegen aan de linkerzijde van de weg staande boom. Door de aanrijding kwam de man bekneld in zijn auto te zitten. De brandweer van Vries is geruime tijd bezig geweest hem uit het wrak te bevrijden. De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het AZ in Groningen. De auto was onherstelbaar vernield.

*
Bromfietser onder invloed

SMILDE - Werd gistermiddag een 52-jarige inwoner van Smilde, als bestuurder van een bromfiets, op de Molenwijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hierbij bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies 250 Ug/l (ongeveer 0.6 promille). De man kreeg een snelrecht proces-verbaal.

*
Inbraak auto

MEPPEL - Werd gisteravond laat ingebroken in een auto aan de Kromme Elleboog. Het is niet duidelijk hoe de dader in de auto is gekomen. Uit de auto werden de radio en ongeveer 16 Cd,s gestolen. De schade is niet bekend.

*
Inbraken in woningen

ASSEN - Bij afwezigheid van de bewoners werd er in de laatste paar dagen ingebroken in een woning aan de Riete. De daders zijn binnen gekomen door via een bovenlicht, een onderliggend raam te openen. Gestolen werden een televisie, een videorecorder, een stereoset met boxen en een paar honderd gulden aan geld.

GASTEREN - Gisteravond werd er ingebroken in een woning aan de Brink. De daders kwamen binnen door het forceren van een slaapkamerraam. Uit de slaapkamer werden enkele gouden sierraden gestolen. De totale waarde is niet bekend.

*
Inbraak in bedrijf

ERICA - Werd er afgelopen nacht ingebroken in een bedrijf aan de Heemskerkstraat. De daders waren binnen gekomen door het inslaan van een ruit. Enkele potjes met kleingeld waren leeggehaald. Het is nog niet duidelijk of er meer weg.

*
Diefstal uit schuur

ASSEN - Vermoedelijk is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een schuur c.q. garage aan de Zwartwatersweg. Een toegangsdeur werd geforceerd. Gestolen werden een damesfiets, een gereedschapkoffer met inhoud en diverse elektrische gereedschappen. De schade bedraagt enkele duizenden guldens.

*
Winkeldiefstal

ASSEN - Gisteravond werd in een winkel aan het Koopmansplein, een 38-jarige Assenaar betrapt bij het stelen van een donzen dekbed. De man werd door het winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de man heengezonden met een snelrecht proces-verbaal.

*
Diefstal met geweld

ASSEN - Gistermiddag rond 16.15 uur is een 75-jarige inwoonster van Assen in haar woning aan de Venestraat onder bedreiging en met geweld beroofd van haar portemonnee. Rond genoemd tijdstip kwam er via de achterdeur een onbekende vrouw in de woning van het slachtoffer en vroeg of zij vijf gulden kon wisselen. Dit kon zij niet en de overvalster vroeg toen of zij dan daar mocht bellen naar een tandarts. Nog voor dat zij gaat bellen vraagt zij het slachtoffer om haar portemonnee. Als ze dit niet snel genoeg doet begint de overvalster haar te bedreigen met geweld. Even later grijpt ze het slachtoffer beet en gooit haar op de grond. Ze pakt dan de portemonnee en gaat er van door. In de portemonnee zat een bedrag van ongeveer honderd gulden aan papier en kleingeld. Het slachtoffer heeft geen beschrijving kunnen geven van de overvalster.

*
Jongen mishandeld

SMILDE - Afgelopen nacht is een 20-jarige jongen uit Smilde, op het fietspad van de Rijksweg mishandeld. Hij reed op zijn bromfiets richting Diever, toen er plotseling een witte auto dwars over het fietspad reed en hem tegenhield. Beide inzittenden kwamen naar hem toe en schopten hem van de bromfiets af. Vervolgens werd hij geslagen en geschopt, waarna het tweetal vertrok met de auto. De jongen is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Assen gebracht, waar vastgesteld werd dat hij diverse kneuzingen in het gezicht en aan het lichaam had opgelopen van de mishandeling. Na onderzoek mocht hij naar huis. Van de daders is geen signalement bekend, dan alleen dat het vermoedelijk twee wat jongeren mannen waren.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie