Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Breda is millennium bestendig

Datum nieuwsfeit: 04-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

BREDA WAARBORGT CONTINUITEIT DIENSTVERLENING NA MILLENNIUMWISSELING

De gemeente Breda geeft een verklaring uit dat de continuïteit van de dienstverlening na de millenniumwisseling gewaarborgd wordt. De gemeente Breda wil met de verklaring bereiken dat de bewoners en bedrijven in Breda met een gerust hart de jaarwisseling ingaan en daaraan veel plezier beleven. Minister Van Boxtel heeft de Nederlandse gemeenten vorig jaar uitgedaagd met een dergelijke verklaring te komen.

De gemeente Breda rekent op een normale jaarwisseling. De gemeente heeft al het mogelijke gedaan om te zorgen dat de gemeentelijke dienstverlening niet verstoord raakt als gevolg van millenniumproblemen in de automatisering. In 1998 is gestart met de inventarisatie en analyse van mogelijke problemen rond het millennium. In de loop van dit jaar zijn apparatuur en programmatuur aangepast of vervangen. Diverse systemen zijn inmiddels uitgebreid getest en millenniumproof gebleken. In december moeten nog enkele werkzaamheden worden verricht, maar de verwachting is dat alle systemen tijdig millenniumbestendig zullen zijn. Bovendien zijn voor de belangrijkste systemen noodmaatregelen genomen.

Ook op het gebied van de openbare orde en veiligheid heeft de gemeente zich goed voorbereid op de millenniumnacht, onder andere door het rampen- en calamiteitenplan te actualiseren en door de bereikbaarheid van diverse medewerk(st)ers.

De tekst van de verklaring over de continuïteit van de gemeentelijke dienstverlening is als volgt:

"De gemeente Breda levert een groot aantal diensten en producten waar burgers en bedrijven direct van afhankelijk zijn. Daarom is het van belang dat de continuïteit en kwaliteit van deze dienstverlening is gewaarborgd.

Het millenniumprobleem kan die continuïteit bedreigen.

Daarom heeft de gemeente Breda alles gedaan wat in haar vermogen ligt om deze continuïteit veilig te stellen. Alle maatschappelijk vitale systemen zijn óf millenniumbestendig gemaakt, óf er is via noodplannen op andere wijze in de continuïteit voorzien.

De burgers in de gemeente Breda kunnen er dan ook op vertrouwen dat op dit punt de millenniumwisseling relatief ongestoord zal verlopen en dat de dienstverlening van de gemeente niet anders zal zijn dan in normale omstandigheden.

Ook in de sfeer van de openbare orde en veiligheid heeft de gemeente die voorbereidingen getroffen, die er voor moeten zorgen dat millenniumproblemen die zich elders in Breda voordoen adequaat kunnen worden bestreden".

Breda, 2 december 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie