Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 05-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot zondagmiddag 05-12-99
16:51 zondag 5 december 1999

Roel Hallink, tel.: 0528-295216 of 06-51528156

*
Na aanrijding doorgereden

EMMEN - Op de Rijksweg N34 nabij Emmen werd vanmorgen een auto aangetroffen met daarin een slapende bestuurder. De auto was behoorlijk beschadigd. Bleek dat de man afgelopen nacht in Zandberg een aanrijding had gehad en doorgereden was. De man, een 27-jarige inwoner van Ter Apelkanaal, verkeerde onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het bureau. Op het bureau blies hij 380 Ug/l ( ongeveer 0,85 promille). Na verhoor heengezonden met een dagvaarding op zak.

*
Auto botst tegen vrachtauto

EMMEN - Gistermiddag botste een 50-jarige inwoner van Valthermond met zijn auto tegen een stilstaande vrachtauto. De man reed over de Dikbosstraat van Weerdinge naar Valthe en merkte te laat dat er een vrachtauto stilstond. Hij knalde er vol achter tegen aan. Hierdoor raakte hij gewond en werd hij met o.a. diverse snij wonden overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Daar de man rook naar alcohol is van hem een bloedproef genomen. De vrachtauto raakte behoorlijk beschadigd, terwijl de personenauto totaal vernield was.

*
Met auto over de kop

DE WIJK - Afgelopen nacht raakte een 21-jarige vrouw uit Meppel, de macht over het stuur kwijt, ter hoogte van de Schiphorsterweg, op de Hessenweg. Via de berm, diverse borden en palen kwam de auto tenslotte, na enkele malen over de kop te zijn gegaan, aan flarden tot stilstand in de linkerberm. Zij en ede naast haar zitten de 23-jarige man uit De Wijk raakten niet gewond. De bij haar, achterin de auto zittende mannen van 16 en 22 uit De Wijk, werden uit de auto geslingerd en werden met diverse snij wonden overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De auto was totaal vernield.

*
Onder invloed

HOOGEVEEN - Vanmorgen rond 07.00 uur werd op de Prins Hendrikstraat een auto gecontroleerd. Hierbij bleek dat de bestuurder, een 25-jarige inwoner van Elim, teveel gedronken had. Op het bureau blies hij 630 Ug/l (ongeveer 1.45 promille) Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

ASSEN - Op de Zuidersingel werd vannacht een 23-jarige man uit Leusden aangehouden, daar bij een controle bleek dat hij teveel gedronken had. Op het bureau blies hij 740 Ug/l (ongeveer 1,7 promille) Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook hier werd snelrecht toegepast.

*
Diefstal aanhangwagen

ERICA - Werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een aanhangwagen gestolen aan de Ericasestraat. De aanhangwagen stond een eindje van de weg af. De schade bedraagt ongeveer f 1000,-- gulden.

*
Inbraken in auto's

REGIO - Afgelopen weekeinde werden in diverse plaatsen in Drenthe in auto's ingebroken. De daders kwamen in de auto door het forceren van een slot, het ingooien van een raam of het uit de rubbers snijden van een raam. In alle gevallen ging het de daders om de geluidsapparatuur. Ingebroken werd in Gasselternijeveen aan de Elleboog 2x , in Coevorden aan de Weeshuisstraat, in Emmen aan de Rolderbrink 3x en aan de Laan van de Marel.

*
Diefstal aluminium zijschotten

HOOGEVEEN - Werden tussen vrijdagavond en vanmorgen bij een bedrijf aan de Europaweg van twee opleggers de aluminium zijschotten gestolen. Het gaat om in totaal 15 schotten met een waarde van ongeveer f 9.000,-- gulden.

*
Inbraken in woningen

ASSEN - In een woning aan de Venestraat werd gisteren ingebroken. Door het ingooien van een raam aan de achterzijde konden de daders in de woning komen. Gestolen werden een damesfiets en een racefiets. Schade is niet bekend.

ZUIDLAREN - In een woning aan de E 56 werd gisteren ingebroken. De daders kwamen binnen via een bovenlicht. Gestolen werden een hoeveelheid gereedschap, bouwmaterialen en keukenapparatuur. De juiste hoeveelheid en schade is nog niet bekend.

HOOGEVEEN - Gistermorgen werd ontdekt dat er ingebroken was in een woning aan het Rietland. De bewoners waren op vakantie. Een raam aan de zijde van de woning was opengebroken. Vermist worden een beeldscherm van een PC, een printer en een stereotoren. Of er nog meer weg is zal moeten blijken als de bewoners weer thuis zijn.

HOOGEVEEN - Gisteren, vermoedelijk overdag, is er ingebroken in een woning aan de Watermunt. De daders kwamen binnen door het forceren van het keukenraam. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen werden een computer met modem en wat geld en twee paspoorten.

HOOGEVEEN - Aan de Zwanebloem is gistermiddag of avond ingebroken in een woning. Door het forceren van een slaapkamerraam wisten de daders in de woning te komen. De gehele woning werd doorzocht. Alle laden en kasten stonden open. Vermist worden een TV, wat kleingeld en een paar bankpasjes.

HOOGEVEEN - Vanmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de P. Dubbeldamstraat. Niet duidelijk is hoe de daders zijn binnen gekomen. Vermist worden een TV, een videorecorder, een radio/cd-speler en vier dekbedhoezen.

EMMEN - Gistermiddag werden aan de Heidelaan twee inbrekers overlopen door de zoon des huizes. Toen hij één van de verdachten probeerde vast te houden, bedreigde deze hem met een grote schroeven draaier. Toen hij de man los liet sloeg deze op de vlucht. Hierop greep de zoon de andere inbreker. Deze bedreigde hem met een beitel. Ook deze verdachte sloeg op de vlucht, maar kon in de tuin door vader van de jongen worden gegrepen. Zij hielden deze verdachte, een 15-jarige inwoner uit Eexterveensekanaal vast totdat de politie ter plaatse was. De man is aangehouden en ingesloten. De identiteit van de tweede verdachte is niet bekend.

PESSE - Gisteren is er ingebroken in een woning aan de Grevenkamp. De daders kwamen in de woning door het forceren van een deur aan de zijkant. Vermist worden wat sierraden en wat geld. Hoeveel er weg is, is nog niet duidelijk.

KOEKANGE - Gisteravond laat is er ingebroken in een woning aan De Meidoornlaan. De daders kwamen binnen door het forceren van de achterdeur. Ook hier was de gehele woning doorzocht. Vermist worden enkele cheques, een videorecorder en bankpasjes. Het is nog niet duidelijk of er meer weg is.

MEPPEL - Bij thuiskomst gisteravond ontdekten de bewoners van een woning aan de Luzernevlinder dat er bij hen was ingebroken. Door het forceren van de terrasdeuren wisten de daders binnen te komen. Vermist worden een Laptop, een fototoestel en wat kleingeld.

MEPPEL - Bewoners van de Gasgracht bemerkten gisteravond dat er ingebroken was bij hun buren. De daders waren binnengekomen door een bovenlicht in de keuken. De gehele woning was doorzocht en de inhoud van laden en kasten was op de vloer gegooid. Vermist worden wat sierraden, wat kleingeld uit potjes en een platstation.

*
Inbraak bij brandweer Zwinderen

ZWINDEREN - Werd gisteren ontdekt dat er ingebroken was in de brandweerkazerne aan de Brinkweg. Door een raam in te gooien wisten de daders binnen te komen. Gestolen werden een aantal gala-uniformen, een fax, diverse GSM-toestellen, handlampen en vermoedelijk nog gereedschap. Een inventarisatie moet uitwijzen wat er weg is en hoeveel de schade bedraagt.

*
Inbreker op heterdaad betrapt

ASSEN - Kwam vanmorgen een melding bij de politie dat er ingebroken werd bij een bedrijf aan de Weiersatraat. Toen de politie het pand doorzocht troffen zij een 37-jarige man uit Assen aan. De man is aangehouden en ingesloten. Het onderzoek zal vandaag verder gaan.

*
Mishandeling

ASSEN - Afgelopen nacht liepen een jongen en een meisje uit Assen, personalia nog niet bekend, over de Torenlaan. Toen zij een man met een donker uiterlijk zagen staan plassen, zei het meisje dat dit niet mocht. Hierop begon de man te schelden, greep een stuk tegel en gooide dit naar het hoofd van het meisje, die daardoor gewond raakte. De jongen rende achter de man aan, die inmiddels bij een woning aan de Torenlaan had aangebeld. Uit deze woning kwamen een aantal jongeren, waarvan één met een honkbalknuppel, die direct hiermee begon te slaan op de jongen van het meisje. Vervolgens zijn alle daders op de vlucht geslagen. Het meisje is in het ziekenhuis geholpen aan een behoorlijke wond aan de zijkant van het hoofd. De jongen bekwam diverse kneuzingen en had een kapotte lip. De signalementen van de daders zijn niet duidelijk.

*
Brievenbussen opgeblazen

EMMEN - In Emmen zijn afgelopen nacht 3 brievenbussen met vuurwerk opgeblazen. Het betrof brievenbussen aan de Distelvink, het Mezenveld en de Meester J van Lierstraat. Bij de eerste twee lagen diverse poststukken over straat verspreid. Deze zijn door de politie veilig gesteld.

*
Wietplantage ontdekt

MEPPEL - Bij een melding van een inbraak in een woning aan de Gasgracht, ontdekte de politie gisteravond een complete wietplantage op de vliering. Volgens de 35-jarige bewoner had hij deze week net geplant en de zaak in bedrijf gebracht. Het ging om 167 planten. Deze zijn alle in beslag genomen, alsmede de lampen, ventilatoren en verdere benodigdheden. Alles zal worden vernietigd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...