Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe vakantiebungalows in Belgische Ardennen

Datum nieuwsfeit: 05-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 04 DECEMBER 1999

Veel ontwikkelingen bij specialist vakantiewoningen Belgische Ardennen

Ourthe & Somme: volop nieuws voor 2000

De groep Ourthe en Somme, dè specialist in vakantiewoningen in de Belgische Ardennen heeft voor 2000 tal van nieuwe ontwikkelingen te melden:

Binnen het recreatiecomplex 'Vallée de Rabais' in Virton in de Gaumestreek werd een tweede bungalowpark in exploitatie genomen: het gezellige familieparkje 'Les Clos des Horlès'.

In het parkje staan 40 geschakelde woningen voor zes tot acht personen. Op dit moment worden de woningen aangepast aan de eisen van de hedendaagse vakantieganger. De gasten van het park kunnen volledig gebruik maken van de faciliteiten van het complex ''Vallée de Rabais' waaronder het zeer originele restaurant met bar Jimmy's Bar in het hoofdgebouw aan het meer.

Begin 1999 onderging het restaurant een complete metamorfose en werd een attractie op zich. De 'look' werd sixties en de kaart biedt een ruime keuze aan Mexicaanse en Amerikaanse specialiteiten.

Voor 1 januari 2000 staat de overname van park 'Le Vieux Sart' te Coo gepland. Het is een prachtig gelegen, klein, intiem park voor de gast die op privacy is gesteld. De deels geschakelde, deels vrijstaande huisjes zijn voor zes of acht personen ingericht. Het parkje is uniek gelegen midden in een stuk ongerepte natuur en op loopafstand van de beroemde watervallen van Coo en Télécoo. Ourthe & Somme speelt duidelijk in op de vraag naar actieve vakanties en verblijven gezelschappen in self-catering. Het bestaande aanbod van grotere comfortabele woningen werd uitgebreid met een prachtig gelegen 'Auberge du Fond des Vaulx' voor twintig personen, verdeeld over acht slaapkamers met eigen sanitair. Het huis ligt in een natuurgebied en toch maar op twee kilometer van het centrum van het gezellige stadje Marche-en-Famenne.
'La Récréation' in Noiseux werd met zes bedden uitgebreid waardoor de totale capaciteit op dertig personen werd gebracht. Met 'Fort Doyards' aan het meer van Vielsalm sloeg Ourthe & Somme nog een andere weg in. Deze groepsaccommodatie voor maximaal 78 personen is vooral bestemd voor sportieve en/of jongere gasten die in ruime lichte slaapzalen kunnen verblijven. Er is tevens een grote leefruimte met open haard en een bar met zeer originele decoratie. Het aantrekkelijkst van de accommodatie is de sportzaal met klimmuur die gratis ter beschikking van de gasten staat.

Bouwpercelen
De divisie verkoop en bouw sloeg de weg van projectontwikkeling in en biedt in de nabije toekomst enkele honderden bouwpercelen op de mooiste plekjes van de Ardennen aan.

het prestige project 'Les Jardins du Golf' is al gedeeltelijk opgeleverd en gaat in 2001 de tweede fase in
een kleinschalig project van 14 uniek gelegen woningen ging in de tweede helft van 1999 van start
op dit moment wordt de kavel 'Les Jardins du Rome' voorzien van een eigen zuiveringsstation en dergelijke. 'Les Jardins du Rome' ligt op slechts drie kilometer van het bekende stadje Durbuy. De verkoop van de percelen is onlangs van start gegaan.

De groep staat op de Vakantiebeurs in hal 7 stand D 14, juist achter het Belgisch Verkeersbureau Ardennen-Brussel, waar 11 januari om 16.00 uur de traditionele cocktail wordt gehouden.

'Samenwerkende kwaliteitscampings' van
Ardenne et Gaume inmiddels marktleider

Met de exploitatie in 1992 van camping Parc La Clusure legden Jan en Nympha Jehee de basis voor de succesvolle groep Ardenne et Gaume. Camping Parc La Clusure is een viersterren camping met meer dan 350 toeristenplaatsen en 25 comfortabele, compacte Bungalennes gelegen aan de groene borders van de bruisende Lhomme.

In 1997 volgde de overname en exploitatie van camping De Chênefleur in Tintigny; een sfeervolle driesterren camping met 160 toeristenplaatsen aan de rivier de Semois in de Gaumestreek (de Belgische Provence).

Initiatief
Na de overname van de door de groep Ourthe & Somme geëxploiteerde camping Vallée de Rabais in Virton - bekend van de zonsverduistering - namen Jan en Nympha Jehee het initiatief tot oprichting van de groep Ardenne et Gaume met als belangrijkste motto: 'samenwerkende kwaliteits-campings'.

Camping Vallée de Rabais werd geëxploiteerd en kwam na één jaar in eigendom van Peter en Margreet Karthaus. Deze viersterren camping ligt op een heuvel en vlakbij een recreatiemeer en beschikt over 300 toeristenplaatsen en 18 nieuw ingerichte bungalows.

Eind 1999 werd de groep uitgebreid met de camping Spa d'Or TCB in Sart-Lez-Spa onder leiding van Rob Linnemann en zijn partner Anja Heemskerk die nu druk bezig zijn met de voorbereiding voor het seizoen
2000. De aanleg van een zwembad heeft daarbij prioriteit.

Profiteerpas
In het afgelopen seizoen introduceerde de groep voor haar gasten met succes de 'Ardenne et Gaume Profiteerpas': bij verblijf op één of meerdere van de aangesloten campings spaart men voor een gratis weekendje of midweek verblijf.

Financieel directeur van de groep is de heer Felix Walter. Jan Jehee, Peter Karthaus, Rob Linnemann en Felix Walter kennen elkaar vanuit hun diverse managementfuncties op Duinrell in Wassenaar.

Marktleider
In de sector campings is de groep inmiddels marktleider van België. Met recht kan men zeggen dat deze ex-medewerkers van Duinrell de Belgische Ardennen veroveren met campings waar kwaliteit, hygiëne en service in combinatie met Nederlandse efficiency en Bourgondische gastvrijheid regel zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie