Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Monumentale gebouwen op wenskaarten Federatie tegen Kanker

Datum nieuwsfeit: 05-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 05 DECEMBER 1999

Belgisch Verkeersbureau Ardennen-Brussel

Toeristisch nieuws december 1999

Brussels architecturaal erfgoed helpt in de strijd tegen kanker

Het gebruik van wenskaarten om fondsen op te halen voor goede doelen of voor onderzoek naar ziektes is alom bekend. Helaas moet men toegeven dat de ene wenskaart echter vaak nog lelijker is dan de andere.

De Belgische Federatie tegen Kanker breekt met deze traditie van slechte smaak want donateurs ontvangen prachtige wenskaarten voor het jaar 2000. Op de kaarten staan werken van Belgische kunstenaars met als thema het rijke architecturale erfgoed van Brussel.

Rijke stad
De Belgische kunstenaar Eric Willems maakte kleine schilderijen van de mooiste voorbeelden uit de periodes art deco en art nouveau, o.a. de huizen in de Darwinstraat en het Huis Cauchie. Zowel de mensen die de kaarten sturen als de ontvangende partij worden er weer eens aan herinnerd dat Brussel een rijke stad is op het gebied van de architectuur.

Daarom is Brussel uiterst geschikt voor een kort cultureel geïnspireerd verblijf. Het geeft ons, die de toeristische promotie moeten maken, weer eens aanleiding om touringcarbedrijven en andere organisatoren van culturele reizen er op te wijzen dat er programma's bestaan met thema's als art nouveau en art deco. Indien gewenst, kan men onder begeleiding van gespecialiseerde gidsen van organisaties als Arau, Itinéraires en Arcadia de hoogtepunten bezoeken.

Info over thematische bezoeken aan Brussel voor de media beschikbaar bij:

Nikoline van der Werf
tel 023-534 23 34
fax 023-534 20 50
e-mail: (nvdwerf@wxs.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie