Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vermeend geeft uitleg over belastingherziening in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 06-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE FIN

www.minfin.nl

MINFIN: VERMEEND GEEFT UITLEG OVER BELASTINGHERZIENING

PERSBERICHTNR. 99/288 Den Haag 3 december 1999

VERMEEND GEEFT UITLEG OVER BELASTINGHERZIENING IN ROTTERDAM

Staatssecretaris Vermeend van het Ministerie van Financiën geeft op maandag 6 december van 14.00 tot 15.45 uur college op de Erasmus Universiteit Rotterdam (Zaal A1, H-Gebouw, EUR, Burgemeester Oudlaan 50 te Rotterdam ). Dit college voor studenten Algemene en Fiscale economie gaat over het wetsvoorstel Belastingherziening 2001, afgezet tegen de recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van belastingen. Vanzelfsprekend kunnen de EUR-studenten na het college vragen stellen aan de staatssecretaris over de Belastingherziening 2001.

De staatssecretaris wil met dit gastcollege aandacht geven aan de Grote Financiën Prijs. Dat is een essaywedstrijd, waarin het Ministerie van Financiën studenten uitdaagt een essay te schrijven over een thema op financieel economisch terrein of fiscaal terrein. Uiteraard stelt het Ministerie van Financiën hier iets tegenover. De beste inzendingen op zowel financieel economisch terrein én fiscaal terrein worden beloond met een prijs van 5.000 euro. Daarnaast kunnen maximaal vier deelnemers in aanmerking komen voor een eervolle vermelding ter waarde van 1.000 euro. Deze jaarlijkse prijs zal vanaf november 2000 worden uitgereikt.

Doelgroep van de Grote Financiën Prijs zijn de potentiële toekomstige medewerkers van het ministerie en de belastingdienst. Met deze prijs wil het Ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attent maken op het brede werkterrein van het Ministerie van Financiën. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen geven de minister, staatssecretaris en hun topambtenaren een aantal gastcolleges.

Bij het ministerie is voor belangstellenden voor de Grote Financiën Prijs een folder beschikbaar, tevens is er informatie te vinden over de GFP op de internetsite van het Ministerie van Financiën: www.minfin.nl

Woordvoerder: drs. P.A.W. Lamers
Telefoonnummer: 070 3428403

Geplande GFP-gastcolleges:
Datum Universiteit Spreker

6-dec-99 Erasmus Universiteit Rotterdam Staatssecretaris Vermeend 15-dec-99 Katholieke Universiteit Nijmegen Van der Vaart en Van Pelt (Projectleiding Belastingherziening 2001) 21-dec-99 Universiteit Leiden Lunneker (Directeur Douane) 24-jan-00 Universiteit Wageningen Minister Zalm 15-feb-00 Erasmus Universiteit Rotterdam Minister Zalm 15-feb-00 Universiteit van Amsterdam Oosterwijk (Thesaurier Generaal)
28-feb-00 Open Universiteit Van der Vaart en Van Pelt (Projectleiding Belastingherziening 2001)

03 dec 99 11:17

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie