Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond biologische melkveehouderij Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 06-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

26-11-1999

Informatieavond biologische melkveehouderij


De provincie Zuid-Holland wil de omschakeling naar biologische melkveehouderij bevorderen uit milieuoverwegingen. Op dit moment overstijgt de vraag naar biologisch geproduceerde melk het aanbod. Melkveehouders die nu omschakelen naar een biologische bedrijfsvoering hebben daardoor uitstekende afzetmogelijkheden. Agrarisch ondernemers die kennis willen maken met deze manier van bedrijfsvoering, kunnen op maandag 6 december een informatieavond in Zevenhoven bijwonen. Hier wordt gesproken over de kansen in de biologische melkveehouderij voor agrarisch ondernemers.

Sprekers op de informatieavond zijn Jan van Dorp, Piet Boons en Maria van Boxtel. Jan van Dorp heeft een biologisch melkveebedrijf in Alphen aan de Rijn. Hij vertelt over de omschakeling van zijn bedrijf. Piet Boons is biologisch melkveehouder en voorzitter van de leveranciersvereniging de Natuurweide. Hij vertelt bezoekers over de afzetmogelijkheden van biologische melk en de prijsvorming. Maria van Boxtel van Nieuwland Advies zal de voorwaarden voor biologische melkveehouderij toelichten.

Agrarisch ondernemers zijn van harte uitgenodigd om de informatieavond bij te wonen. De avond wordt gehouden op maandagavond 6 december om 20:00 uur in t Trefpunt, van Drielstraat 4 in Zevenhoven.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie