Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Datum nieuwsfeit: 06-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

26-11-1999 t/m 05-12-1999
Persberichten
03-12-1999 t/m 05-12-1999

Katwijk

Aangereden
Op de Hoorneslaan is donderdagavond iets na 19.00 uur een 19-jarige man uit Katwijk aangereden. De man stak ter hoogte van de Piersonstraat vanuit de middenberm plots de straat over. Een 45-jarige Katwijkse autobestuurder kon een aanrijding niet meer voorkomen. De voetganger kwam voor op de motorkap. Hij brak hierbij zijn neus. Met de ambulance is hij naar het LUMC overgebracht. De voorruit van de auto was dusdanig gebarsten dat de auto moest worden weggesleept.

Gesust
Nadat er donderdagavond al een schermutseling was geweest tussen bezoekers van een horeca-gelegenheid in de Badstraat in Katwijk, werd rond 22.45 uur een groep van acht Engelsen buiten door een groep van zo'n twintig personen opgewacht. De zes mannen en twee vrouwen gingen terug de gelegenheid in, waarna de politie werd gewaarschuwd. Zes agenten hebben vervolgens de bezoekers begeleid naar hun auto's waarna ze zonder problemen konden vertrekken. Geen van de betrokkenen heeft aangifte gedaan.

Rijnsburg

Inbraken
Van donderdag op vrijdag is er in twee woning in de Steenstraat ingebroken. Bij allebei de woningen werd aan de achterzijde een raam opengebroken waarna in de woning alle vertrekken doorzocht werden. Er werd onder andere geld, sieraden en stereo-apparatuur gestolen. De technische recherche heeft de woningen onderzocht op sporen. Ook heeft de politie een begin gemaakt met een buurtonderzoek. Voor de bewoners is, wanneer zij dit wensen, slachtofferhulp beschikbaar.

Valkenburg

Stormschade
De storm van vrijdag 3 december heeft in Hollands Midden voor de nodige overlast gezorgd. Tot ongeveer 15.30 uur heeft de politie ruim honderd meldingen binnengekregen. Het ging om meldingen als wegwaaiend bouwmateriaal, vuilcontainers die tegen auto's waaiden, omvallende bomen, takken op het wegdek, afgewaaide daken, omgewaaide reclameborden en schuttingen en kapotte ruiten. Zo waaide er dakpannen van de kerk aan het Castellumplein in Valkenburg. De politie heeft autoeigenaren die hun voertuigen op dit plein hadden geparkeerd gewaarschuwd.

Sassenheim

Verkeersongeval
Een 19-jarige motorrijder uit Warmond is vrijdagmorgen 3 december gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat. Hij zag te laat dat een auto die voor hem reed afremde. De Warmonder kwam ten val en is met onbekende verwondingen vervoerd naar het LUMC.

Katwijk

Aanhouding na baldadigheid Een 18 jarige man uit Katwijk is vrijdagavond aangehouden op verdenking van baldadigheid. Een politie-agent zag omstreeks 21.40 uur een vuurtje met zes jongelui er omheen op de Poolster. Toen de agent naderde kozen zij het hazenpad. De agent kon drie van hen voor ze de soos ingingen achterhalen. Toen er meer politie-assistentie ter plaatse kwam meldde zich de aanstichter van het brandje. Hij krijgt een proces-verbaal.

Oegstgeest

Bekeuringen parkeren
De politie heeft zaterdag rond het middaguur een parkeercontrole gehouden. In totaal werden 24 bekeuringen uitgeschreven. Op het Lange Voortplein kregen drie, op de Floralaan vijf en op de Irislaan kregen twaalf automobilisten een bekeuring omdat er geen parkeerschijf in hun auto lag. Op de Irislaan werd ook een automobilist bekeurd voor het parkeren bij de bushalte. Op de Korenbloemlaan stonden twee auto's in de bocht geparkeerd. Op de Akeleilaan werd een bekeuring uitgeschreven voor een auto die op de stoep geparkeerd stond. In de middag werd op de Kempenaerstraat gecontroleerd. Dit resulteerde in vijf bekeuringen voor het parkeren buiten de vakken en vier voor het niet gebruiken van de parkeerschijf. Dit was bij vier auto's op het Terweeplein ook het geval.

Laatst bijgewerkt op 06-12-1999 - © 1999 H.T. Zielstra.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie