Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburgse kunstkring exposeert in gouvernement

Datum nieuwsfeit: 06-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Limburgse kunstring exposeert in Gouvernement

Maastricht, 6 december 1999

Van 16 december 1999 tot en met 18februari 2000


1 LIMBURGSE KUNSTKRINGEXPOSEERT IN GOUVERNEMENT


1.1. De Limburgse kunstkring exposeertvan donderdag 16 december 1999 tot en met 18 februari 2000 in de hal van het gouvernement te Maastricht. De Limburgse kunstkring is een kunstenaarscollectief dat werd opgericht op 1 januari 1910. Bekende regionale kunstenaars maakten deel deel uit van het collectief, waaronder Herman Bopp, Jules Brouwers, Henri Govaert, jonkheer Rob Graafland, Willem van Konijnenburg, Frans van Laar, Charles Eyck en Henri Jonas. De huidige expositie staat in het teken van het negentig jarig bestaan. Naast eigen leden exposeren ook kunstenaars uit Duitsland en België.

Op de expositie in het gouvernement zijn schilderijen, collages, sculpturen en beeldhouwwerken te zien. Het is werk is zeer divers, maar allemaal georiënteerd op eigentijdse stijlvormen. De Limburgse kunstkring biedt een breed en gevarieerd aanbod van kunst dat een breed publiek aanspreekt. De huidige vereninging telt 22 leden, waarvan het merendeel een professionele opleiding in de beeldende kunst heeft genoten.

Donderdag 16 december om 16.00 uur opent Martin Eurlings, Limburgs gedeputeerde voor cultuur, de expositie in hal van het gouvernement.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie