Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duitsland: oogstcijfers van wintergroenten

Datum nieuwsfeit: 06-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TuinbouwNet

Duitsland: wintergroenten

De Duitse oogst van uien is in dit jaar uitgekomen op 262.000 ton. Hiermee is de productie een fractie groter dan in 1998, toen er ook al veel uien van het land kwamen. De gemiddelde opbrengst van de laatste vijf jaar bedroeg 240.000 ton. Volgens de cijfers van het Duitse CBS kwam de kilo-opbrengst per hectare dit seizoen uit op bijna 40 ton. De Duitsers zaaiden dit jaar op ruim 6.600 hectare uien.

De productie van peen heeft het Duitse CBS voor dit seizoen geschat op 287.000 ton. In 1998 werd er nog iets meer peen binnengehaald. De teelt van wortelen zit de laatste jaren in Duitsland in de lift. In de jaren 1993 tot 1998 kwam de oppervlakte gemiddeld uit op bijna 5.100 hectare. Dit jaar stond er al 5.900 hectare.

Ook van de wintergroenten kroten, prei en knolselderij zijn de producties bij onze oosterburen dit seizoen ruim uitgevallen. Van de drie groentesoorten werden de arealen uitgebreid en vielen de kilo-opbrengsten niet tegen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie