Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden voor bromfiets op rijbaan gemeente Den Helder

Datum nieuwsfeit: 06-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Werkzaamheden voor Bromfiets op de rijbaan in gemeente Den Helder

Datum: 6 december 1999

Maandag 6 december wordt er bij de rotonde Doggersvaart een doorsteek gemaakt van het fietspad naar de gewone weg. De werkzaamheden duren naar verwachting één week. Al het verkeer kan gewoon van de rotonde gebruik blijven maken. De doorsteek wordt gemaakt in het kader van de maatregel Bromfiets op de rijbaan. Deze maatregel houdt in, dat bromfietsers vanaf 15 december binnen de bebouwde kom zoveel mogelijk op de gewone weg moeten rijden. Vanuit de richting Julianadorp moeten brommers bij de rotonde Doggersvaart op de gewone weg gaan rijden. Vanuit de richting Den Helder gaan brommers bij de rotonde weer het fietspad op. Om dit verhuizen veilig te laten verlopen, wordt er bij de rotonde Doggersvaart een doorsteek gemaakt.

Op plaatsen binnen de bebouwde kom waar het veiliger is om bromfietsers op het fietspad te laten rijden, komt een nieuw verkeersbord te staan. Op het ronde blauwe bord staan een witte fiets en bromfiets afgebeeld. De officiële benaming is dan ook fiets- en bromfietspad. Het oude bord met de witte fiets betekent nog steeds verplicht fietspad, maar geldt vanaf 15 december alleen voor fietsers en snorfietsers. Bromfietsers moeten als zij dit bord tegenkomen het fietspad verlaten en op de gewone weg gaan rijden.

De nieuwe borden worden eind deze week, begin volgende week geplaatst. Binnen de gemeente moeten bromfietsers op het fietspad rijden tussen de Burg. Visserbrug en de Van Kinsbergenbrug (langs de Binnenhaven) en vanaf de kruising Van Foreestweg/Schoolweg (kruispunt Veul) tot aan Noorderhaven.

_________________________________________________________________

Laatste verandering: december 08, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie