Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AMD breidt serie AMD-K6-2E embedded processoren uit

Datum nieuwsfeit: 06-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AMD BREIDT SERIE AMD-K6-2E EMBEDDED PROCESSOREN UIT

Sunnyvale, Californie (Verenigde Staten), 6 december 1999 - AMD heeft bekend-gemaakt een aantal nieuwe, krachtige processoren (tot 350MHz) te hebben uitgebracht in de serie AMD-K6-2E. Dit is de reeks processoren voor geintegreerde industriele toepassingen, de zgn. 'embedded' processoren.

Dit zijn bijvoorbeeld betalings- en kassaterminals, printercontrollers, apparatuur voor de IT- en communicatie-infrastructuur, industriele automatisering en computerontwerpen voor specifieke toepassingen. Deze kunnen in 16 of 32 bits systemen werken, bijvoorbeeld op basis van de Microsoft Windowsbesturingssystemen en technologieen als 3DNow! en MMX, maar ook met vele 'real time operating systems' (RTOS), zoals pSOS, QNX, RTXC en VxWorks.
De nieuwe modellen zijn de 350MHz- en 333MHz processoren met standaard stroomverbruik en de 333MHz en 300MHz-processoren met laag stroomverbruik. De AMD-K6-2E embedded processoren zijn ontworpen voor het leveren van hoogwaardige prestaties tegen een geringe prijs, waarbij de implementatie kan profiteren van de enorme hoeveelheid (compatibele) software, chipsets en printboards die voor x86-ontwerpen beschikbaar is. AMD bevestigt hiermee opnieuw ook op langere termijn de producten op basis van de AMD-K6-processoren te willen ondersteunen. De processoren zijn inzetbaar in de nieuwste 100HMz Super7 en Socket7-ontwerpen.

De AMD-K6-2E-processor
De AMD-K6-2E-processor is een functioneel compatibele 'embedded' versie van AMD's succesvolle processor van de zesde generatie, de AMD-K6-2, die in veel topmodellen desktop- en notebook-PC's toegepast wordt. De versie met laag stroomverbruik draait op een kernspanning die is teruggebracht tot 1,9V; de maximale dissipatie van deze processor is minder dan 10W. Het temperatuurbereik is vergroot tot 85?C. De AMD-K6-2E met standaard-stroomverbruik komt overeen met de populaire AMD-K6-2, die met een kernspanning van 2,2V werkt en een standaard temperatuurbereik heeft. Beide nieuwe versies hebben de standaard I/O-spanning van 3,3V. De AMD-K6-2E bevat 9,3 miljoen transistoren en wordt vervaardigd in AMD's Fab 25 wafer-fabriek in Austin, Texas. De toegepaste technologie is een vijf-laags metaalprocede met 'lokale interconnect' en 'shallow-trench'-isolatie. De behuizing is Socket 7- en Super 7-compatibel, een 321 pins keramisch pin grid array (CPGA) en een C4 flip-chip connectorprincipe.

Prijzen en leverbaarheid
De AMD-K6-2E-processor is uit voorraad leverbaar, zowel in de standaard- als in de stroombesparende versies.
De modellen met standaard stroomverbruik zijn de AMD-K6-2E 350MHz (350AFR), deze komt op $61 en de AMD-K6-2E 333MHz (333AFR), die $59 kost. De stroombesparende modellen zijn de AMD-K6-2E / 333AMZ (333MHz) voor $69 en de AMD-K6-2E / 300AMZ (300MHz) voor $66.
Genoemde prijzen zijn bij afname van 1000 stuks via geautoriseerde AMD-distributeurs.

AMD op Internet
Meer (pers)informatie over AMD en de producten van AMD is te vinden op Internet:
www.amd.com/news/news/html en www.amd.com/products/lpd//k62e/k62e.html.

AMD
AMD (Advanced Micro Devices) is wereldwijd leverancier van geintegreerde elektronische schakelingen voor computers, netwerk- en communicatie-apparatuur. AMD produceert microprocessoren, flash-geheugens, programmeerbare logische schakelingen en producten voor communicatie- en netwerktoepassingen. De onderneming is opgericht in 1969 en gevestigd in Sunnyvale, Californie (Verenigde Staten). In 1998 behaalde AMD een omzet van meer dan $2,5 miljard.
Voor meer informatie kan men terecht op de website: www.amd.com. Men kan ook bellen met de technische hotline: 00 44-1276-803299 of een e-mail sturen aan: (euro.tech@amd.com).

Voor de redactie:
PBA Benelux, Chantal de Haas, tel: (+31) 70 - 358 93 78 of email: chantal@berg-kleijn.nl

Voor zover dit bericht uitspraken bevat met impliciete of expliciete toekomstverwachtingen zijn deze onder normaal voorbehoud.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie