Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkiezing Beste en Slechtste verhuurders van 1999

Datum nieuwsfeit: 07-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---------- Forwarded Message ----------
Subject: verkiezing Beste en Slechtste Verhuurders Date: Fri, 3 Dec 1999 15:02:57 +0100

PERSBERICHT

Uitnodiging voor de pers
Verkiezing Beste en Slechtste verhuurders van 1999

Dinsdag 7 december om 11.00 uur maakt de Nederlandse Woonbond de winnaars bekend van de verkiezing "Beste en Slechtste Verhuurders van het jaar". Bij deze nodigen wij u uit om daarbij aanwezig te zijn. Plaats: Nederlandse Woonbond, Nieuwe Achtergracht 17, Amsterdam.

Het aantal huurders(organisaties) dat hun verhuurder voor een prijs heeft voorgedragen was dit jaar groter dan ooit: de Woonbond telde 70 aanmeldingen voor de beste verhuurder en 160 voor de slecht-ste. Van individuele huurders ontving de Woonbond 135 aanmeldingsformulieren van huurdersorgani-saties 95. De aanmeldingen zijn afkomstig uit het hele land. De individuele aanmeldingen komen voor-al uit de particuliere sector en betreffen verhuurders die het ´slecht´ doen. Huurdersorganisaties mel-den in verhouding vaker ´beste´ verhuurders aan.

In de vier jaar dat de Woonbond de verkiezingen nu houdt, is het aantal categorieën waarin een prijs wordt uitgereikt gestaag toegenomen. Werd in 1996 nog alleen een slechtste verhuurder gekozen, dit jaar was het voor het eerst mogelijk voor zowel de sociale als de particuliere huursector een beste en een slechtste verhuurder voor te dragen. Ook de verkiezingsprocedure is verder verbeterd: huurders dienen hun voordrachten aan de hand van een gedetailleerde vragenlijst uitgebreid te motiveren en voor individuele huurders en organisaties zijn aparte aanmeldingsformulieren gebruikt. De aanmeldin-gen zijn uitvoerig onderzocht, onder meer door de Woonbondconsulenten. Dit leidde tot 15 'nomina-ties', die zijn voorgelegd aan de jury. Die heeft daaruit na uitvoerige beraadslaging de prijswinnaars gekozen. De vier criteria waarop de verhuurders zijn beoordeeld zijn dezelfde als de vorige jaren. Het gaat om voor huurders zeer belangrijke onderwerpen als de dienstverlening (bereikbaarheid, klachtaf-handeling, wijze van omgaan met huurders), het huurbeleid, het onderhoud en het overleg. Om voor een prijs te worden genomineerd, moet de verhuurder op al deze punten goed of slecht presteren. In de praktijk blijken extra's vaak de doorslag te geven.
De jury bestond dit jaar uit mr. Robert Griep (advocaat bij de Consumentenbond), mr. Cor Goudriaan (huurrecht-advocaat), Antoinette Hertsenberg (presentatrice van de TROS-consumentenprogramma Radar), Pieta Loots (huurster in de sociale sector) en Cock Kerling-Simons (huurster in de particuliere sector). Voorzitter van de jury was ook dit jaar Woonbond-directeur Mária van Veen

De verkiezingen zijn nadrukkelijk bedoeld om namens de huurders een prijs te kunnen uitreiken en dus niet als de uitkomst van vergelijkend wetenschappelijk onderzoek. Niettemin willen de Woonbond en de jury voorkomen dat verhuurders ten onrechte negatief in de publiciteit komen. Bovendien is dat ook niet het doel van de verkiezingen. Daarmee wil de Woonbond huurders eenmaal per jaar een kans geven hun verhuurder aan te sporen het beter te doen of juist te stimuleren zo door te gaan. En dat dit effect heeft, is inmiddels wel duidelijk.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling communicatie, Hans Roseboom. Telefoon 020 551 77 16 (of 030 2895035)

Amsterdam, 3 december 1999
Nummer U99.1172

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie