Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie keurt plan Houten-zuid goed

Datum nieuwsfeit: 07-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
07 december 1999

PROVINCIE KEURT PLAN HOUTEN-ZUID GOED

De gemeente Houten kan verder met de ontwikkeling van Houten-Zuid, de Vinex-locatie ten zuiden van de huidige kern. Dit is mogelijk nu de provincie het 'Globaal bestemmingsplan Houten-Vinex' heeft goedgekeurd. Het gaat om een groot gebied tussen de bestaande bebouwing van Houten en het Amsterdam-Rijnkanaal. Hier zullen 6750 woningen verrijzen, aangevuld met winkels en andere voorzieningen. Ook biedt de nieuwe wijk volop ruimte aan bedrijvigheid: 70 duizend vierkante meter kantoorruimte en in totaal 60 hectare bedrijventerrein.

Het plan voorziet verder in een interne groenstructuur, een groene zone langs het kanaal en sport- en jongerenvoorzieningen. Ook de verkeersafwikkeling is in het plan geregeld, waarbij de kenmerkende 'vlinderstructuur' van Houten wordt voortgezet. Houten-Zuid krijgt bovendien een gelijknamig NS-station.

Enkele onderdelen van de nieuwe bouwlocatie zijn in het plan al gedetailleerd beschreven. Voor het grootste deel geeft het plan echter een globaal beeld van de toekomstige bestemmingen van Houten-Zuid. De gemeente zal hier de komende jaren nader invulling aan geven.

Houten is met deze Vinex-locatie één van de grote groeiers in de provincie Utrecht. Verreweg de grootste bouwlocatie is uiteraard Leidsche Rijn in de gemeenten Utrecht en Vleuten-De Meern. Daarna volgen Houten-Zuid en Vathorst in Amersfoort, die elk in zo'n 6700 woningen voorzien.
(Voor informatie: Christiaan Bonebakker, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 33 25)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie