Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opknapbeurt Muiderschans en Zwolseveste Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 07-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Kleur in de wijk: opknapbeurt voor Muiderschans en Zwolseveste (7 december)

Begin december heeft wijkmeester Gert van den Berg de eerste van elf plantenbakken geplaatst in Fokkesteeg-Noord. Deze komt te staan bij Muiderschans 247. De plaatsing is onderdeel van de opknapbeurt 'Kleur in de wijk' van de straten Muiderschans enZwolseveste in Fokkesteeg.

De kozijnen van de eensgezinswoningen in de Muiderschans en de deuren van de vuilcocons krijgen dit najaar een frisse kleur. Er komt beplanting aan de zijkanten van de vuilcocons en er komen mogelijkheden voro geveltuintjes bij de woningen. Ook komen er tien plantenbakken in de straat te staan. Inmiddels zijn er ook bewoners bereid gevonden een bak te 'adopteren'. De gemeente stelt de bakken met beplanting beschikbaar in ruil voor het onderhoud ervan door de bewoners. In het voorjaar zullen de overige tien plantenbakken worden geplaatst en aangeplant met vaste planten. Dan heeft de jonge aanplant een betere overlevingskans. Bewoners ontvangen tegen die tijd ook een folder over dit project.

Deze acties zijn het resultaat van de samenwerking tussen bewoners van de twee straten, Mitros Wonen, bewonerscommissie Fokkesteeg Midden Noord en de gemeente Nieuwegein. Bij een aantal bewoners leefde al langer de wens iets te doen aan het stenige karakter van de twee straten. Dat bleek onder meer bij een wijkschouw in het kader van het Wijkgericht Samenwerken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie