Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leiden zet vrijwilligerswerk in de schijnwerpers

Datum nieuwsfeit: 07-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Co Verhoogprijs zet vrijwilligerswerk in de schijnwerpers

Leidenaars kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties voordragen voor de Co Verhoogprijs 1999. De uitreiking van deze oorkonde, een eerbetoon aan iedere Leidenaar die belangeloos iets doet voor een ander, vindt plaats op de Internationale Vrijwilligersdag op 7 december. Het aanmelden van kandidaten kan tot 15 oktober.

Zorgen voor een zieke buurman. Elke week kinderen opvangen in het buurthuis. Als jongere meewerken aan een krant voor de wijk. Je inzetten voor de sportverenging of het toneelgezelschap. Als chauffeur of begeleider meegaan met een uitstapje van senioren. Het opknappen van een clubhuis in de zomervakantie. Het lijken vanzelfsprekende bezigheden, maar als de dertigduizend Leidse vrijwilligers zouden staken, zou iedereen daar iets van merken.

Zelf scheppen vrijwilligers niet op over het belang van hun werk. Ze doen hun werk al zo lang en met zoveel inzet en plezier, dat ze er niet eens bij stilstaan. Voor die mensen bestaat sinds 1993 de Co Verhoogprijs. Iedere Leidenaar die zich belangeloos inzet voor anderen, komt ervoor aanmerking. En iedere Leidenaar mag een persoon of een organisatie voordragen bij de jury.

De Co Verhoogprijs werd voor het eerst uitgereikt in 1993 aan Co en Walter Verhoog voor hun enorme inzet in de buurt. Later zijn onder anderen het Buro Slachtofferhulp, Kindertoneelclub Pats en Magda Hofkes van de Speel-o-theek in het zonnetje gezet. De Vrijwilligerscentrale hoopt met de prijs de aandacht te vestigen op mensen die belangrijk zijn voor de Leidse samenleving en die laten zien hoe leuk en bevredigend vrijwilligerswerk kan zijn.

U kunt de voordrachten doen tot 15 oktober bij de Leidse Vrijwilligerscentrale, Breestraat 117, Leiden. Voor nadere informatie kunt u terecht bij Els Jansen van de Vrijwilligerscentrale, op werkdagen tot 16.00 uur (071-5168150).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie