Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gronings handhavingsproject verontreinigde grond succesvol

Datum nieuwsfeit: 07-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 7 december 1999 Persbericht nr. 254

Uniek handhavingsproject verontreinigde grond succesvol

Uit de evaluatie van het 'gezamenlijk handhavingsproject verontreinigde grondstromen', blijkt dat dit project succesvol is geweest. Door binnen een zogenaamd handhavingsnetwerk samen te werken, is er bij de provincie Groningen, de Groninger gemeenten, de regiopolitie, de regionale inspectie en het openbaar ministerie meer inzicht ontstaan in verkeerde handelingen met verontreinigde grond.

Project blijft bestaan

Het project heeft onder andere bestaan uit 94 handhavings- en toezichtacties in de provincie Groningen in de periode van 1 april tot 1 juli 1999. Deze controles hadden allen betrekking op het omgaan met (verontreinigde) grond. De acties zijn uitgevoerd door de gemeenten, politie en provincie. Doordat de samenwerking goed is verlopen, is onlangs door de beleidsgroep Handhaving Milieurecht in de provincie Groningen besloten om het handhavingsnetwerk in stand te houden. Binnen dit netwerk kan de informatie-uitwisseling plaatsvinden over verontreinigde grondstromen.

Door verschillende activiteiten vinden er in de provincie Groningen graafwerkzaamheden plaats. Bij al dit soort activiteiten kan zowel schone als licht tot sterk verontreinigde grond vrijkomen. Deze grond wordt namelijk veel toegepast in diverse werken en verplaatst zich binnen diverse gemeenten. Hierdoor is een gecoördineerde toezicht en handhaving bij het ontgraven, transport en toepassen nodig. Het netwerk schept hiervoor de mogelijkheid.Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten Provincie Groningen, tel.: 050 - 3164982.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie