Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Datum nieuwsfeit: 07-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Laatst gewijzigd 7 december 1999.

Politie zet project "Velig Stappen" voort.

In de weekenden gelegen tussen 2 juli en 30 augustus dit jaar is het project "Veilig Stappen" uitgevoerd. Het project omvat de aanpak van de overlastproblematiek in de onmiddellijke nabijheid van de Grent in Noordwijk. Er werden 130 politiezaken aangepakt, waarbij 27 personen werden aangehouden. Daarnaast werden er 368 bekeuringen uitgeschreven. Het politie-optreden werd door het publiek positief ontvangen.

Tijdens het project werden op vrijdag en zaterdag speciale "Veilig Stappen" politie-eenheden ingezet. Zij gingen te voet het uitgaansgebied van Noordwijk in. Er werd dit jaar "opvallend" dienst gedaan. Agenten hadden de politiepet op en waren gekleed in een opvallende witte jas. Voor deze uniformiteit in tenue en herkenbaarheid was gekozen naar aanleiding van eerder opgedane ervaringen. In het verleden kwam het voor dat agenten bij opstootjes moeilijk te traceren waren te midden van het uitgaanspubliek. Aan deze situatie is door deze verandering in tenue een eind gekomen. De horeca reageerde positief op deze kledij.

De politie hoopt ook in 2000 dit project voort te kunnen zetten. De Korpsleiding zal hierover op korte termijn een beslissing nemen.

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

Extra aandacht voor alcohol.

Halve liter wodka en twee biertjes worden fietser te veel - Noordwijk 5 december 's middags viel op de Duindamseslag een 23-jarige fietser uit Ierland van zijn fiets. Bij zijn val liep hij een hoofdwond op. Hij moest overgebracht worden naar het LUMC. Een halve liter wodka en twee biertjes waren vermoedelijk fataal geworden voor de fietser.

2x onder invloed - Noordwijk/Noordwijkerhout Zaterdagmorgen 4 december vroeg hield de politie op de Boekhorsterweg in Noordwijkerhout een 22-jarige autobestuurder uit diezelfde plaats aan. Na een ademanalyse bleek de man tot een promillage te komen van 1.00. Zondagmorgen trof de politie op de Herenweg in Noordwijk wederom een automobilist aan die kennelijk te veel gedronken had. Een ademanalyse bij de 28-jarige automobiliste uit Noordwijk kwam tot een promillage van 1.20.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie