Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sociaal Cultureel Planbureau: Onderzoek 1999

Datum nieuwsfeit: 07-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sociaal Cultureel Planbureau

Keywords: Survey; Enquete; Onderzoek; Voorzieningengebruik

Homepage Over het SCP Publicaties Enquêtes

AVO
TBO
Leefsituatie-index

Abonneer
Uw reaktie

SCP Onderzoek 1999

In 1999 wordt het vierjaarlijkse onderzoek gehouden naar het gebruik van voorzieningen. In eerdere jaren stond dit onderzoek bekend als het Aanvullend Voorzieningengebruik Onderzoek (AVO).

Het onderzoek is gestart in 1979 en wordt in het najaar van 1999 voor de zesde keer gehouden. Net als in 1995 zal GfK Nederland. het veldwerk voor dit onderzoek verrichten. Bij het veldwerk wordt deze folder uitgereikt.

Het onderzoek omvat een veelheid van onderwerpen. Een overzicht van de onderwerpen, de opzet van het onderzoek en de vragenlijst 1995 staan uitgebreid beschreven in de onderzoeksverantwoording avo'95 in pdf formaat. Zodra de vragenlijsten 1999 gereed zijn zullen die hier te bekijken zijn.

Behalve door het SCP wordt het onderzoek gebruikt door het CBS dat over het AVO'95 een overzicht gemaakt heeft met de belangrijkste uitkomsten in pdf formaat. Verder is een deel van de uitkomsten opgenomen in statline.

De gegevens worden alleen gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Ze worden anoniem verwerkt en ieder antwoord wordt strikt vertrouwelijk behandeld. In de onderzoeksbestanden zijn individuele personen niet meer te herkennen. Deze bestanden worden gebruikt voor SCP-publicaties en door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Na verloop van tijd kunnen wetenschappelijk onderzoekerselders ook analyses uitvoeren op de gegevens. Zij kunnen de bestanden opvragen bij het Steinmetzarchief van het NIWI Op deze manier wordt voorkomen dat onderzoekers mensen steeds maar weer met dezelfde vragen moeten lastig vallen en wordt tegelijkertijd zorgvuldig met gegevens omgegaan en de persoonlijke levenssfeer beschermd.

Het SCP gebruikt de verzamelde gegevens in een groot aantal publicaties. Een greep uit het recentelijk gebruik:
* Cahier 136: Het gedeelde erfgoed. Hierin zijn opgenomen tabellen over het gebruik van musea, het bezichtigen van monumenten en het bezoek aan archieven.

* Cahier 147: Rapportage gehandicapten 1997. In een bijlage staat een uitgebreide beschrijving van de afleiding van de SCP maat voor beperkingen op basis van gegevens uit het AVO'95.
* Cahier 148: Rapportage jeugd 1997. Hierin staat een tabel over het beoefenen van hobby's door de jeugd.

* Cahier 154: Vrijwilligerwerk vergeleken. Hierin staat een tabel met het aantal deelnemers per tak van sportbeoefening en verenigingsgraad.

* Cahier 155: Rapportage ouderen 1998. Hierin een tabel over de samenhang tussen chronische ziekten en lichamelijke beperkingen bij zelfstandig wonende 55-plussers

.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie