Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UVA: Twee cum laude promoties bij Sterrenkunde

Datum nieuwsfeit: 07-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam

Twee cum laude promoties bij Sterrenkunde

Deze week promoveerden Paul Groot en Titus Galama cum laude in de Sterrenkunde, dag aan dag, beiden met dezelfde promotor, de onlangs overleden prof. dr. Jan van Paradijs.
Paul Groot promoveerde dinsdag 7 december op het proefschrift Optical Variability in Compact Sources, een verslag van zijn onderzoek naar accretieschijven, de gasringen rond een uitgedoofde ster (witte dwerg), en naar de herkomst van kosmische gammastraling. Titus Galama promoveerde woensdag 8 december op het proefschrift Gamma-Ray Burst Afterglows (over het nagloeien van gamma-uitbarstingen). Beide wetenschappers werken inmiddels met prestigieuze beurzen in de VS. Paul Groot sleepte een driejarig Fellowship aan het Harvard Smithsonian Centre For Astrophysics (CFA) in de wacht. Titus Galama kreeg de Fairchild Fellowship (drie jaar) en werkt sinds augustus aan het California Institute of Technology (Caltech), waar hij onder meer onderzoek doet naar kosmische stralingsbronnen.

Laatste wijzigingen: 8 december 1999 - (webmaster@uva.nl) Bron: PR & Persvoorlichting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie