Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GroenLinks vindt kabinetsbesluit gasboringen niet acceptabel

Datum nieuwsfeit: 07-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

GroenLinks vindt kabinetsbesluit gasboringen niet acceptabel

GroenLinks vindt het kabinetsbesluit over de gasboringen niet acceptabel. Het besluit kan het beste getypeerd worden als: wel gaan boren, zodra de twijfel over mogelijke schade verder is weggenomen.

Het kabinet negeert hiermee de nadrukkelijke wens van de overgrote meerderheid van de Kamer. Dat is voor GroenLinks onverteerbaar. De kans om het wad voor eens en voor altijd van boren te vrijwaren, moet nu verzilverd worden. Alleen dat besluit doet recht aan de opvatting van een grote meerderheid in Kamer én samenleving.

Op de fracties van PvdA en D66 rust dan ook een grote verantwoordelijkheid. Alleen als zij de rug recht houden, wordt het resultaat geboekt dat een grote meerderheid nu wil: niet boren, nu niet en in de toekomst niet!

De uitspraak van de minister-president: "Bij twijfel niet boren" blijkt van weinig waarde te zijn geweest. Het lijkt nu meer op "Bij twijfel wat later boren". Terwijl iedereen weet dat de twijfels nooit echt kunnen worden weggenomen.

GroenLinks wil op korte termijn een debat met de regering over dit teleurstellende besluit.

Paul Rosenmöller

Den Haag, 7 december 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie