Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 08-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Hollands Midden

Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 8 december 1999
·

Politie waarschuwt voor 'babbeltruc' Oegstgeest De politie Duin- en Bollenstreek Zuid, waarschuwt mensen voor een 'babbeltruc'. Donderdag 2 december jl. rond 17.00 uur werd hiervan een 65-jarige inwoonster van Oegstgeest het slachtoffer. Op het moment dat zij bij een geldautomaat aan de Kempenaerstraat geld wilde pinnen werd zij afgeleid door een keurige man die gebrekkig Frans sprak. Haar pinpas bevond zich al in de automaat en de code had zij al ingetypt. Een vrouw, die zo goed als zeker bij de man hoorde, stond op dat moment direct naast de automaat. Waarschijnlijk heeft zij gevolgd wat de vrouw als pincode intypte, brak op het moment dat de man de Oegstgeestse afleidde de opdracht af en nam de pinpas uit. De man gaf aan dat de automaat defect was hetgeen de Oegstgeestse geloofde omdat de opdracht was afgebroken en de pas niet terugkwam. Later bleek met de pas geld te zijn opgenomen.

Politie waarschuwt voor 'opdringerige' gootschoonmakers Oegstgeest De politie Duin- en Bollenstreek Zuid, waarschuwt mensen voor 'opdringerige' gootschoonmakers. Op 2 december jl. drongen zich twee jongemannen bij een bewoonster aan de Emmalaan op, met het verhaal dat de goot van haar huis vol met bladeren lag en dat zij hem schoon gingen maken. Daarbij liepen ze de hele woning door en hadden veel aandacht voor objecten. Mogelijk dat zij ook verantwoordelijk waren voor het losmaken van een raam. De bewoonster ontdekte de volgende morgen na het bezoek dat een normaal altijd goed tegen inbrekers vastgebonden raam, nu los was gemaakt. De jongemannen gaven aan van het bedrijf COMA te zijn uit Doetinchem. De politie onderzoekt de zaak.

Automobiliste rijdt tegen gevel Leiden
Op dinsdag 7 december, om half acht 's avonds, reed een automobiliste tegen de gevel van een woonhuis op de Hoge Rijndijk. De 61-jarige vrouw uit Aarlanderveen reed in haar auto over de Hoge Rijndijk, toen zij de macht over zijn stuur verloor. Ze raakte een geparkeerde bestelauto en reed vervolgens tegen de gevel van een woonhuis. Als gevolg van het ongeval raakte de gaskachel voor een deel los van de gevel en is de gevel beschadigd. De politie heeft de bestuurster van de auto aangehouden en heeft haar rijbewijs ingevorderd.

Drie woninginbraken Leiden
Op dinsdag 7 december zijn er in Leiden drie woninginbraken gepleegd. Een woninginbraak vond plaats in een flatwoning aan de 5 Meilaan. De politie heeft de bewoners van de flat geadviseerd om de toegangsdeur van de flatwoning goed gesloten te houden. Twee andere woninginbraken vonden plaats in de Merenwijk, aan de Lijsterbes en de Ligusterbes. Daar is door het openbreken van een raam aan de achterzijde van de woningen, verschillende goederen gestolen.

Verkeersongeval Rijpwetering
Gistermiddag, omstreeks 13.15 uur vond een verkeersongeval met letsel plaats op de Provincialeweg 5 te Rijpwetering. De 35-jarige bestuurder van een bestelauto, afkomstig uit Delft, reed over de weg in de richting van Roelofarendsveen. Hij wilde de afrit Rijpwetering nemen, doch zag op de borden dat het viaduct te laag was. Hij reed de afrit voorbij en stopte op een parkeerstrook even verderop om te keren. Hij stuurde links uit, in de veronderstelling dat de weg vrij was, maar een achteropkomende bestuurder reed vol op de bestelauto. Een inzittende van de bestelauto, een 35-jarige Leidschendammer, raakte licht gewond aan zijn hoofd. Een enorme ravage was het gevolg, want de bestelauto werd geheel vernield, alsmede een in de bestelauto staande keuken. De provincialeweg werd enige tijd afgesloten voor al het verkeer.

Valse aangifte Leiderdorp
Een 25-jarige Leiderdorper is verhoord voor het doen van valse aangifte. De man had afgelopen weekend aangifte gedaan van beroving van geld bij een tankstation aan de A-44. Daarbij zou veel geweld gebruikt zijn, want de man werd door de politie aangetroffen onder het bloed. De man werd toen voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Onderzoek wees echter uit dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van een valse aangifte. Tijdens het verhoor bekende de man valse aangifte gedaan te hebben en had o.a. zelf de verwondingen in zijn gezicht aangebracht. Ook bekende hij twee keer eerder valse aangifte gedaan te hebben, ook voor soortgelijke delicten. De man kwam tot het feit, omdat hij problemen had in de relatiesfeer en op zijn werk. Proces-verbaal is opgemaakt en de man krijgt vermoedelijk deze week nog een dagvaarding.

Mishandeling Gouda
Bij de politie is aangifte gedaan van een ernstige mishandeling van een 18-jarige Gouwenaar door een groep van ongeveer 6 totnogtoe onbekende daders. De Gouwenaar liep afgelopen zaterdagnacht, omstreeks 02.50 uur, met een aantal vrienden vanuit een horecagelegenheid richting De Waag. Er kwamen twee jongens hen tegemoet. Eén van hen liep tegen de aangever op en er werd over en weer gescholden. Eén van de twee jongens belde daarop met zijn GSM naar anderen en binnen korte tijd stonden er vijf a zes man rondom de aangever. De aangever is vermoedelijk bewerkt met een zogenaamde paralyser, waarna hij bewusteloos raakte. De groep bleef daarna op de jongen inschoppen. Zijn vriend probeerde hem nog te beschermen en ook hij kreeg schoppen en klappen. Politie en ambulance waren korte tijd later terplaatse en de jongen werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De daders waren toen al vertrokken. Het slachtoffer is de gehele nacht bewusteloos gebleven en heeft o.a. een zware hersenschudding opgelopen. Naar de daders stelt de politie uiteraard een onderzoek in. De politie verzoekt dringend eventuele getuigen zich te melden op het bureau aan de Houtmansgracht.

Aantreffen / handel in vuurwerk Gouda
De politie heeft gisteren een onderzoek ingesteld tegen een 16-jarige Gouwenaar, die verdacht wordt van handel in vuurwerk. Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd de woning van de jongen aan de Krugerlaan in Gouda bezocht en in een berging werden 28 dozen strijkers, 6 dozen nitraatklappers en een siervuurwerkpakket aangetroffen. Het vuurwerk is inbeslaggenomen en zal worden vernietigd. De verdachte werd aangehouden en is verhoord op het bureau. Hij krijgt een proces-verbaal.

Inbraak op klaarlichte dag Alphen a/d Rijn
Gistermorgen werd ingebroken in een woning aan de Maasstraat. Een draairaam werd aan de achterzijde van de woning geforceerd. Uit de woning worden een videocamera en twee trouwringen vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Slachtoffer ongeval overleden Zevenhuizen
Gisteren is in het Dijkzichtziekenhuis te Rotterdam het 76-jarige slachtoffer overleden van een ongeval dat plaatsvond op 6 november jl. De vrouw uit Zevenhuizen was inzittende van een auto die op de kruisging Burg. Klinkhamerweg - Noordelijke dwarsweg in de flank werd aangereden door een bestelbus. Daarbij raakte zij ernstig gewond en werd op de IC-afdeling van het IJsselland ziekenhuis opgenomen. Later werd zij naar het Dijkzichtziekenhuis overgebracht waar zij gisteren overleed.

Aanrijding, doorrijden en drank in het spel Nieuwerkerk a/d IJssel Nabij de Julianasluizen aan de Rotterdamseweg in Gouda raakten bij het passeren twee auto's elkaar met de buitenspiegels. De 52-jarige autobestuurder uit Nieuwerkerk a/d Ijssel reed door. De bestuurder van de geraakte auto, een 23-jarige man uit Driebergen keerde zijn auto en ging achter hem aan. Beiden belden de politie vanuit hun auto. De Nieuwerkerker omdat hij dacht dat hij bedreigd werd en de Drieberger omdat hij dacht dat de Nieuwerkerker er vandoor ging. Uiteindelijk kwamen de twee tot stilstand achter het bureau van politie in Nieuwerkerk. Daar bleek dat bij de Nieuwerkerker sprake was van alcoholgebruik. Een ademanalyse wees een promillage van 0.60 uit. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie lost mysterie rond onbekende pamflettenverspreider op Gouda Gisteren heeft de politie van Gouda het mysterie rond het huis-aan-huis verspreiden van pamfletten in diverse wijken van Gouda opgelost. Een 40-jarige ietwat in de war zijnde Goudse man is hiervoor verantwoordelijk. Hij bezorgde de laatste maanden huis-aan-huis eigen gedrukte pamfletten waarop het pedofiele slachtofferschap aan de kaak stelde. Dit leverde bij de politie de laatste tijd de nodige verontruste meldingen van ontvangers van deze pamfletten op. Toen de man gisteren weer met zijn opdracht bezig was in de Stadspolderstraat belde een bewoner de politie waarop deze de man aantrof. In zijn auto waren nog 3.000 pamfletten aanwezig. De politie heeft een gesprek met de man gehad en hoopt dat het hiermee gestopt is. Van strafbare feiten was geen sprake.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...