Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Synstar investeert in business continuity in Europa

Datum nieuwsfeit: 08-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

SYNSTAR INVESTEERT IN BUSINESS CONTINUITY IN EUROPA

Utrecht, december 1999 - Synstar Plc., de pan-Europese leverancier van IT-services, heeft twee investeringen aangekondigd die het service-aanbod van de groep op het gebied van business continuity in Europa zullen uitbreiden.

Luxemburg
Synstar heeft een overeenkomst afgesloten met Tecsys SA, op basis waarvan de groep de in Luxemburg gevestigde Business Continuity-poot van Tecsys overneemt voor een totaal bedrag in contanten van 416.000 pond (DFL 1,4 mln).

De verwachte jaaromzet van de afdeling is 220.000 pond (DFL 740.000) en men verwacht een winst voor belasting van 65.000 pond (DFL 220.000).

Synstar verwerft hiermee de activa van Tecsys' afdeling Business Continuity, waaronder een volledig uitgerust business recovery center met 64 werkplekken, centraal gelegen in Luxemburg, evenals de specialisten die werkzaam zijn in het centrum.

Na afronding van de overname zal deze afdeling worden geïntegreerd in de bestaande activiteiten van Synstar op het gebied van business continuity in Luxemburg. De totale capaciteit van Synstar komt hiermee op 134 werkplekken.

Door deze overname wordt Synstar een van de drie grootste leveranciers van continuïteitsdiensten op de markt van financiële dienstverlening in Luxemburg.

Over deze overeenkomst verklaarde Richard Ferré, chief executive bij Synstar Plc:

'Al is het geen groot bedrijf, toch is het een uitstekende aanwinst voor Synstar Business Continuity in Europa. De banksector en de financiële dienstverlening in Luxemburg vormen een unieke markt met een groot groeipotentieel voor continuïteitsdiensten. Met de uitbreiding van onze activiteiten in Luxemburg, kunnen we onszelf positioneren als een van de grootste leveranciers van business continuity services in deze sector.

Met de overname vergroten we ook het bereik van onze business continuity services in Europa en dat is iets waar de pan-Europese bedrijven steeds vaker om vragen als ze op zoek zijn naar een leverancier.'

België
Synstar zal een nieuw Business Continuity-center oprichten in België, waardoor de bestaande capaciteit zal stijgen van 70 tot 250 werkplekken. Het centrum zal in februari 2000 het nieuwe hoofdkantoor worden van Synstar voor de business continuity activiteiten op het Europese vasteland. De officiële start van het centrum staat op de agenda voor april van dat jaar.

Synstar introduceerde in België de mobiele recovery-services op het vasteland van Europa en is daar marktleider. Bovenstaande investeringen kaderen in het plan om het bestaande netwerk van Business Recovery Centers verder uit te bouwen. In navolging van de recent geopende recovery centers in Wellingborough en Dublin zal ook het nieuwe recovery center in België speciefieke Call Centre recovery services aanbieden.

Synstar International
Synstar is een toonaangevende, onafhankelijke leverancier van IT-services met ruim 2700 medewerkers die werkzaam zijn in 70 vestigingen in 11 landen in Europa. Synstar staat voor "The Art of Service" door een breed scala aan geïntegreerde oplossingen en services te bieden op de volgende terreinen:


· Multi Vendor Services: Merkonafhankelijk onderhoud van PC tot Mainframe;

· Repair Services: Reparatie van hardware tot op componentniveau;

· Desktop Management: Beheer PC-omgeving inclusief gebruikersondersteuning;

· Business Continuity: Herstel van IT-omgeving na calamiteiten;

· Data Management: Beheer en beveiliging van grote gegevensbestanden;

· (Tijdelijk) systeem-/helpdesk beheer;

· Installatie, implementatie en integratieactiviteiten.

Synstar International werd gevormd in augustus 1997 door het bedrijfsmanagement en een aantal investeerders, die GCSI, de divisie Computer Services van Granada, overnamen. Sindsdien is de Groep zowel intern als extern, via overnames, gegroeid en staat ze sinds maart 1999 genoteerd op de London Stock Exchange. In Nederland is Synstar International gevestigd op Burg. Verderlaan 9, 3544 AD Utrecht, tel: 030-6692211, fax: 030-6692395. Het Europees hoofdkwatier van Synstar Business Continuity is gevestigd in België: Hoge Wei 14, 1930 Zaventem, Tel +32 2-7136811, fax +32 2-7136822.

Voor meer informatie, contacteer:
Creative Strategies, Benita Dreesen
Streekbaan 196
B- 1800 Vilvoorde
Tel:+32 2-2674160, fax:+32 2-2671289
E-mail: postmaster@creative-strategies.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie