Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ybema (EZ): Export 1999 ruim 410 miljard gulden

Datum nieuwsfeit: 08-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ persbericht

EXPORT 1999 RUIM 410 MILJARD GULDENDatum: 08-12-1999

De export van het Nederlandse bedrijfsleven zal dit jaar naar verwachting op ruim 410 miljard gulden uitkomen. Daarmee is de magische grens van 400 miljard ruimschoots overschreden. Staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken maakte de exportcijfers 1999 vandaag bekend tijdens een bijeenkomst van exporteurs bij de NCM in Amsterdam. Vooral in de tweede helft van het jaar trok de uitvoer aan, en de verwachting is dat deze exportgroei zich zal voortzetten met 5%. Ybema verwacht dat de export in 2000 zal uitkomen op 430 miljard gulden.
Binnen de Europese Unie laten vooral Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de landen rond de Middellandse Zee hoge groeicijfers zien. Buiten de EU zijn Zuid-Afrika (18%), Singapore, Zuid-Korea en Japan uitschieters. Ook de exportgroei naar Noord-Amerika is behoorlijk (bijna 9%). Bekeken vanuit de sectoren, vertoont de goederenuitvoer een stabiel beeld. Er is enige verschuiving waar te nemen van chemie en halffabrikaten naar machines en eindfabrikaten, een ontwikkeling die past in het beeld van Nederland als een kennisintensieve economie.Ministerie van Economische Zaken
Aan deze paginas kunnen geen rechten worden ontleend - No rights can be derived from these pages

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie