Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoekers tevreden over Rembrandt-expo Mauritshuis Den Haag

Datum nieuwsfeit: 08-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Mauritshuis

8 december 1999

BEZOEKERS ZEER TEVREDEN OVER REMBRANDT TENTOONSTELLING IN HET MAURITSHUIS

Bezoekers van de tentoonstelling Rembrandt Zelf in het Mauritshuis in Den Haag zijn, volgens de eerste resultaten van het bezoekersonderzoek, zeer tevreden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau Interview-NSS in opdracht van het Mauritshuis, het Nederlands Bureau voor Toerisme en de Gemeente Den Haag.De expositie over de zelfportretten van Rembrandt duurt nog tot en met 9 januari 2000. Aan de kassa van het Mauritshuis worden dagkaarten verkocht en het is nog steeds mogelijk om kaarten in de voorverkoop te verkrijgen. Ook is er een gezinskaart te koop. Voor kinderen is een speciale kinderaudiotour ontwikkeld. De openingstijden voor de Rembrandt tentoonstelling zijn uitgebreid. De entree bevindt zich op de Hofvijver in het speciaal gebouwde Rembrandt paviljoen. ING Groep is de exclusieve sponsor van de tentoonstelling, KLM is de official carrier.

Bezoekers zeer tevreden over Rembrandt Zelf
Gedurende de tentoonstellingsperiode wordt het oordeel van bezoekers gevraagd over de tentoonstelling en over de organisatie van het evenement. De gemiddelde waardering is 8.3 op een schaal van 1 tot 10. De ruime inrichting wordt geprezen alsmede de intieme sfeer van het Mauritshuis. Men is onder de indruk van de kwaliteit van de schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt. Het kijkgenot is optimaal. De bezoekers zijn tevreden over de informatie bij de schilderijen. Het tekstboekje en de audiotour worden opmerkelijk veel gebruikt. De video scoort eveneens hoog. Bezoekers komen speciaal voor Rembrandt Zelf naar Den Haag, de meesten met de auto, en zij blijven na het bezoek in Den Haag om te winkelen of ergens te eten of ze gaan naar het strand. Een groot aantal bezoekers geeft aan dat zij na de tentoonstelling nog eens terug komen voor de vaste collectie.

Mauritshuis verwacht 180.000 tot 200.000 bezoekers Tot nu hebben bijna 135.000 personen de tentoonstelling bezocht. Het Mauritshuis verwacht een totaal van 180.000 tot 200.000 bezoekers. Het Mauritshuis en ING Groep zijn tevreden met dit resultaat.

Kaarten vooraf en aan de kassa
Er zijn voor de tentoonstelling nog kaarten beschikbaar. Toegangskaarten kunnen tot twee weken voor het eind van de expositie in de voorverkoop gekocht worden. Aan de kassa in het paviljoen zijn altijd kaarten verkrijgbaar. Voor gezinnen bestaat de mogelijkheid om een gezinskaart te kopen, ouders betalen maar voor één kind, de overige kinderen kunnen gratis naar binnen. De tentoonstelling Rembrandt 2000 in het Contemporary Museum op de Kneuterdijk kan met een combikaart van 30,- worden bezocht. De kaart is niet gebonden aan een bepaalde datum of tijdstip van binnenkomst en is geldig gedurende de hele tentoonstellingsperiode. Actuele informatie over de kaartverkoop wordt verstrekt via de Rembrandt informatielijn tel. 0900 203 0333 (55ct p/m).

Spannende audiotour voor kinderen
Bij de tentoonstelling is speciaal voor de jonge bezoekers een audiotour ontwikkeld. Tijdens de audiotour maken de kinderen kennis met de 13-jarige Puck. Puck bezoekt Rembrandt Zelf. Dan reist ze plotseling terug naar de 17de eeuw en ontmoet ze Rembrandt in eigen persoon. Samen met hem bekijkt zij een aantal zelfportretten op de tentoonstelling. Door het gesprek tussen Puck en Rembrandt maken kinderen op een leuke en spannende manier kennis met de grote meester, zijn leven en zijn schilderkunst. De audiotour is geschikt voor kinderen van 10 tot 14 jaar.

Ook maandag
Voor de tentoonstelling hanteert het Mauritshuis verruimde openingstijden. Elke maandag is het Mauritshuis open van 9.00 tot 18.00 uur. Op donderdag- en vrijdagavond is het museum bovendien tot 22.00 uur geopend. Er tussenuit met kerst kan ook. Rembrandt Zelf is beide dagen van 9.00 tot 18.00 uur te bezichtigen. Alleen op 1 januari 2000 is het Mauritshuis gesloten.

Rembrandt paviljoen
Het entreepaviljoen op de Hofvijver is dagelijks voor iedereen gratis toegankelijk. Het paviljoen biedt allerlei faciliteiten zoals een informatiebalie, een restaurant en een uitgebreide winkel. Het uitzicht op de Hofvijver is prachtig.

Nadere informatie voor de pers:

Mauritshuis,
tel: 070 - 302 34 35
fax: 070 - 302 34 37
e-mail: (communicatie@mauritshuis.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie