Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Multiscope Visiscan over Top Tien meest bezochte sites

Datum nieuwsfeit: 08-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Resultaten Multiscope Visiscan

Gratis Internetaanbieders / Big Brother op Internet
_______________________________________________________

's-Hertogenbosch - 8 december 1999.
Internet marktonderzoekbureau Multiscope publiceert op maandelijkse basis bereikscijfers van op Nederland gerichte websites. Uit het Visiscan (visitor scanning) systeem worden nu cijfers vrijgegeven van oktober 1999.

TOP-10 GRATIS INTERNETAANBIEDERS -
OP BASIS VAN UNIEKE BEZOEKERS

Multiscope heeft voor het eerst een top 10 van 'gratis internetaanbieders' samengesteld. Let wel, dit is de top 10 meest bezochte sites op basis van unieke bezoekers, dus niet een maatstaf voor wat betreft aantal abonnees.


________________________________________________________

1 www.freeler.nl
2 www.wanadoo.nl
3 www.zonnet.nl
4 www.myweb.nl
5 www.hetnet.nl
6 www.noknok.nl
7 www.tmfweb.nl
8 www.12move.nl
9 www.wish.net
10 www.freeaccess.nl

________________________________________________________

In bovenstaande top 10 zijn drie nieuwkomers: www.myweb.nl, www.noknok.nl en www.12move.nl. Het is een algemeen beeld dat de site van een (gratis) provider bij lancering veel unieke bezoekers trekt.

GROTE IMPACT BIG BROTHER -
OP BASIS VAN UNIEKE BEZOEKERS

In de maand oktober was www.big-brother.nl de best bezochte Nederlandse site. Het maandbereik lag op
bijna 43%! www.ilse.nl is hierdoor van de eerste plaats gestoten. Ook is de jongerensite Fokzine
(www.fokzine.net) flink gestegen in de ranglijst, van de dertigste naar de dertiende plaats. Die stijging wordt vooral veroorzaakt door de diensten die Fokzine met betrekking tot Big Brother aanbiedt (diverse links, chatbox, etc.). Opvallend is verder de hoge notering op de 39e plaats van www.bigbrother.nl, de site van een bedrijf dat niets te maken heeft met het programma, maar dat gespecialiseerd is in beveiligingssystemen.
Internetters typen op de gok de url in; wanneer zij het verbindingsstreepje achterwege laten komen ze op de site van dit beveiligingsbedrijf uit.

METHODE
Het Visiscan systeem werkt op basis van log-software die op de Pc's van ruim 700 panelleden draait. Deze software registreert automatisch welke sites door de panelleden worden bezocht. Naast het adres (volledige url), logt het programma ook de datum en de tijd van het bezoek.
Panelleden sturen de gegevens eens per maand naar
Multiscope. Hier worden de gegevens in een database gekoppeld aan het profiel van het panellid. Dit profiel bevat de persoonskenmerken van de respondent (geslacht, leeftijd, inkomen, opleiding enz.) Op basis van de vele gegevens die worden verstuurd, stelt Multiscope een aantal ranglijsten samen. Daarnaast kunnen ook maatwerk analyses gemaakt worden.

DEFINITIES
Multiscope hanteert de volgende definities bij het opstellen van de ranglijsten:

Maandbereik:
alle ranglijsten worden samengesteld op basis van
maandbereik. Maandbereik is hierbij gedefinieerd
als het percentage NEDERLANDSE internetgebruikers dat de betreffende site in de afgelopen maand bezocht heeft, aangezien de Visiscan panelleden allen Nederlands zijn. Bezoeken worden ongedupliceerd weergegeven.

Bezoekt een panellid een site meerdere malen gedurende een maand, dan wordt dit slechts een keer geteld. Dit is ook wel bekend onder de naam unieke bezoekers.

Nederlandse websites:
Multiscope Visiscan richt zich voornamelijk op
Nederlandse sites. Uitgangspunt hierbij is dat de
eigenaar van het domein een Nederlands, of in Nederland gevestigd bedrijf of persoon is, het een Nederlandse url betreft (.nl) of dat de site duidelijk op Nederland gericht is.

Ranglijst per uitgever:
de meeste internet uitgevers hebben meerdere sites / domeinen onder hun beheer. Van het totaal van deze sites wordt het aantal Nederlandse internetgebruikers berekend dat een of meerdere van deze sites bezoekt. Indien een gebruiker twee of meer sites van een
uitgever bezoekt, wordt deze slechts een keer in het maandbereik meegeteld. Er is dus geen sprake van
optelling, maar van het tellen van unieke
internetgebruikers die een of meerdere sites van de uitgever bezoeken. Iedereen die op internet informatie presenteert, wordt beschouwd als 'internet uitgever'. Het betreft dus zeker niet alleen uitgevers in de
traditionele zin van het woord.

Ranglijst per categorie:
deze ranglijst wordt samengesteld op basis van de
ranglijst per domein, waarbij gelijksoortige sites in categorieen worden weergegeven.

Homepages van gebruikers:
voor access providers worden bezoeken aan de homepage servers (pagina's van abonnees) niet meegeteld.

MEER INFORMATIE
Meer informatie over het Visiscan systeem is te
vinden op: www.multiscope.nl/visiscan

Op deze locatie is ook een java-applet te vinden met een maandelijkse update van de vrij toegankelijke
ranglijsten. Bedrijven kunnen door een abonnement te nemen op het Visiscan systeem online toegang krijgen tot de volledige resultaten.


MULTISCOPE - Information Research & Presentation
mailto:info@multiscope.nl - www.multiscope.nl Postbus 2126 - 5202 CC - 's-Hertogenbosch Tel: 073-6212122 - Fax: 073-6241462

Geachte redactie,

Wellicht dat het bijgevoegde persbericht nieuwswaarde voor u heeft.

Voor meer informatie over dit persbericht of specifieke vragen kunt u contact opnemen met Stefan Pauls, tel: 073-6212122. Contact is ook mogelijk via e-mail:
(stefan@multiscope.nl)

Indien u gegevens uit dit persbericht publiceert zouden wij het op prijs stellen als u het internet-adres van Multiscope als bron opneemt: www.multiscope.nl

U ontvangt dit bericht omdat u zich in het verleden heeft ingeschreven voor de 'pers-list' van Multiscope. Indien u geen berichten meer wilt ontvangen stuur dan een bericht met als subject 'remove pers' naar (info@multiscope.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie