Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport IDC: Instap Servers Domineren Nederlandse Markt

Datum nieuwsfeit: 09-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
International Data Corporation Benelux

IDC PERSBERICHT


----------------------------------------------------------------------------

Instap Servers Domineren Nederlandse Markt

IDC Rapport: Commercial Systems & Servers Market & Trends in the Netherlands 1998-2003

Amsterdam, 9 december 1999 - Omzet in de Nederlandse server markt groeide met 10,7% in 1998, wat net iets hoger is dan het Europese gemiddelde van 10.1%. Het segment van de instap servers (servers met een prijskaartje to $ 99.999) lieten de meeste groei zijn, terwijl dit segment ook in absolute omzet het grootste deel van de markt voor zijn rekening neemt. Dit stelt IDC in haar nieuwe rapport "Commercial Systems & Servers Market & Trends in the Netherlands 1998-2003".

Gesegmenteerd naar besturingssysteem, waren de Unix-servers in 1998 verantwoordelijk voor het grootste deel van de server omzet, maar dit gaat veranderen. Servers met Windows NT/2000 zullen de Unix systemen qua omzet in 2002 voorbij streven.

Marktleider in de gehele servermarkt in 1998 was Compaq. Mede dankzij de overname van Digital (welke omzet IDC rekent als Compaq omzet voor de tweede helft van 1998) nam Compaq de eerste plaats in deze markt over van IBM en ging Hewlett-Packard die in 1997 op de tweede plaats stond, voorbij.

Nederlandse Server Markt 1998-2003 naar Server Klasse

Bron: International Data Corporation, 1999

IDC voorspelt dat de markt tussen 1998 en 2003 zal groeien met een gemiddelde jaarlijkse groei van 5,9%, gemeten in "factory" omzet, dat wil zeggen, exclusief de marges voor het kanaal. In aantallen echter, zal deze groei 11,0% zijn. Aangezien het instap segment, dat met name te lijden heeft onder een neerwaartse prijsdruk, een steeds groter deel van de markt gaat uitmaken, kan de omzetgroei niet gelijk zijn aan de groei in aantallen.

Over de gehele periode zal het instap segment de meeste groei laten zien, terwijl het midden segment gelijk aan de gehele markt groeit en de omzet in het hoogste segment een kleine daling zal laten zien.

Over IDC

International Data Corporation (IDC) is een leidinggevend ICT onderzoeksbureau met een wereldwijd netwerk van 500+ analisten in meer dan 40 landen. Zij maakt gebruik van consistente definities, standaards en methoden voor het leveren van nauwkeurige business intelligence op het gebied van wereldwijde IT trends, markten, produkten, leveranciers, prijzen en geografieen.

Met expertise in klantenbehoeften, hardware, software, services en e-commerce levert IDC empirische en kwalitatieve informatie voor het samenstellen van realistische assessments van de eisen van klanten en de toekomstige marktgroei. IDC voert meer dan 200.000 gebruikersonderzoeken uit, inclusief de continue lopende Global IT Survey die de klanten behoeften en bestedingen in 11 verticale markten in 13 landen, waaronder Belgie en Nederland onderzoekt.

IDC's website op www.idcresearch.nl bevat een database waarin alle lokale onderzoeken, bulletins etc. opgezocht kunnen worden. IDC is onderdeel van de Internationale Data Group (IDG). 's Werelds grootste IT uitgeverij met meer dan 2000 gespecialiseerde IT journalisten.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IDC Benelux (Nederland) IDC Benelux (België) Sales & Marketing Sales
(CustomerSupport@IDCresearch.nl) (CustomerSupport@IDCresearch.be) A. Fokkerweg 1 29 Avenue Louis Gribaumont 1059 CM Amsterdam B-1150 Brussels
The Netherlands Belgium
Tel: +31 - 20 - 669 27 21 Tel: +32 - 2 - 779 46 04 Fax: +31 - 20 - 617 55 66 Fax: +32 - 2 - 779 46 05

Bezoek onze sites op het worldwide web: www.idcresearch.nl or www.idcresearch.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie