Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst ontwikkelingsmogelijkheden Eemnes 2020

Datum nieuwsfeit: 09-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eemnes

UITNODIGING BIJEENKOMST
ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN EEMNES 2020

De gemeente heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een rapport, waarin de mogelijkheden voor de toekomstige ontwikkeling van Eemnes in beeld worden gebracht. Op 1 juli 1999 heeft daarover in de Hilt voor alle inwoners van Eemnes al een informatiebijeenkomst plaatsgevonden. Het rapport is opgesteld door bureau Kolpron uit Rotterdam.

Thans is het eindrapport gereed. In het rapport zijn 4 ontwikkelingsrichtingen voor Eemnes beschreven op het gebied van wonen, winkelen, werken, groen en recreëren. Deze richtingen zijn verwoord in 4 scenario's.

Scenario 0 heeft als uitgangspunt dat Eemnes niet meer bouwt, scenario 1 dat Eemnes alleen bouwt voor de eigen behoefte, scenario 2 dat Eemnes een opvangfunctie vervult voor Blaricum en Laren en in scenario 3 benut Eemnes alle mogelijkheden om maximaal uit te breiden.

Inmiddels heeft de gemeenteraad ingestemd met het eindrapport als basis voor de discussie, die in het kader van het opstellen van het Strategisch gebiedsperspectief voor de BEL-gemeenten (Blaricum, Eemnes en Laren) zal worden gevoerd. In die discussie zullen wij, in overleg met Laren, Blaricum en de provincies Utrecht en
Noord-Holland, de scenario's inbrengen en op basis hiervan tot keuzes moeten komen. Gelet hierop kunnen thans nog geen keuzes worden gemaakt.

Wij nodigen u uit voor een informatieavond, die wordt gehouden op:

Donderdag 9 december, aanvang 20.00 uur in de Hilt

Tijdens deze avond zal een toelichting op het rapport worden gegeven en zijn er mogelijkheden voor het stellen van vragen. Het rapport kunt u inzien bij de sector VROM in het gemeentehuis en op de website van de gemeente.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie