Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raadsberichten gemeente Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 09-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Raadsvergadering van 9 december 1999

In memoriam oud-wethouder H.W. Jettinghoff

Burgemeester mr. Ivo Opstelten heeft aan het begin van de Gemeenteraadsvergadering een In Memoriam uitgesproken in verband met het overlijden van oud-wethouder H.W. Jettinghoff. De heer Jettinghoff is op 8 december op 88-jarige leeftijd overleden. Hij is van 1953 - 1974 lid van de Gemeenteraad geweest, waarvan de laatste twaalf jaar als wethouder.

Vragenhalfuurtje

De evaluatie van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) wordt uitgevoerd door de Sociaal-wetenschappelijke afdeling van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. (SoZaWe) Voor het deel van het onderzoek dat wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau Blauw blijft SoZaWe verantwoordelijk. Het is echter niet zorgvuldig dat Blauw cliënten heeft benaderd zonder voorafgaande schriftelijke aankondiging van SoZaWe. Dit heeft wethouder Sandra Korthuis (o.m. Volksgezondheid) geantwoord op vragen van het SP-raadslid Marijke Folmer.

3,5 miljoen voor nieuwbouw Wijkraad Pernis

De Gemeenteraad heeft een krediet van fl. 3,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de bouw van een nieuw pand aan de Vroomstraat voor de wijkraad van Pernis. Het huidige pand aan de Pastoriedijk is te klein voor de wijkraad en de kantoorruimte voldoet niet aan de eisen van de ARBO-wetgeving. In februari 1999 besloot het College van B. en W. het pand aan de Pastoriedijk te verbouwen. Tijdens de verbouwing zou de wijkraad tijdelijk elders worden gehuisvest. Bij de planontwikkeling van de tijdelijke huisvesting werd duidelijk dat het verschil in kosten tussen de verbouwing, inclusief de kosten van tijdelijke huisvesting elders, en nieuwbouw niet zo groot waren. De wijkraad had een voorkeur voor nieuwbouw.
Daarom is voor een nieuw pand gekozen.

Voorbereidingsbesluit tankstation Gordelweg

De Gemeenteraad heeft na uitvoerige discussie besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden aan de Gordelweg ter hoogte van nummer 120 om de bouw van een ESSO-tankstation mogelijk te maken. Het tankstation verkoopt geen L.P.G. en vervangt het ESSO-benzinestation op het Ungerplein bij de Schiekade en het tankstation aan het Bentinckplein/ Statenweg. Beide locaties in de deelgemeente Noord liggen in dichtbebouwd stedelijk gebied, waar bruikbare buitenruimte schaars is. De Gordelweg is een geschikte en goed bereikbare locatie voor een tankstation . De verkeersveiligheid is gewaarborgd door de keuze voor een zogenoemd 'Engels' inrijmodel. Gelet op het feit dat er twee tankstations in dichtbebouwd stedelijk gebied verdwijnen en het recht van ESSO om de bestaande locaties te handhaven als er geen alternatief wordt geboden is de meerderheid van de Gemeenteraad van mening dat het nemen van een voorbereidingsbesluit de beste oplossing is. De Gemeenteraad nam met algemene stemmen een SP-motie aan om in overleg met de deelgemeenten tot een gemeentelijk pompstationbeleid te komen. Ook een SGP/GPV/RPF-motie om er bij ESSO op aan te dringen deopening van tankstations in de nacht en op zondag te beperken. De overige twee moties (D66 en SP) en het SGP/GPV/RPF amendement haalden het niet. D66, SP en Stadspartij stemden tegen het voorstel.

Verordening jaarwisseling 1999-2000 in Rotterdamse haven

De Gemeenteraad heeft in verband met de 'millenniumbug' voor de komende jaarwisseling een speciale verordening vastgesteld voor de haven van Rotterdam. De verordening geldt van 20 december 1999 tot en met 14 januari 2000. De nationale overheid en het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam zijn al geruime tijd bezig met maatregelen om te zorgen dat de veiligheid in de haven niet in gevaar komt door millenniumproblemen. De scheepvaart heeft vragenlijsten gekregen, die voor de jaarwisseling moeten zijn beantwoord.
Op basis daarvan worden bij schepen steekproeven uitgevoerd. De reders hebben ruim de tijd gekregen om te zorgen dat er geen millenniumproblemen aan boord van hun schepen zijn. Kern van de verordening is dat schepen millenniumgereed moeten zijn om veilig te kunnen varen, overslaan of aanwezig te zijn in de Rotterdamse haven. Als dat niet zo is kan hen de toegang tot de haven worden ontzegd en/of worden verboden te varen of over te slaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie