Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 09-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van donderdag
16:56 donderdag 9 december 1999

Martin Panman
0651 611628

Emmen
Aanrijding
Aan de Boermarkeweg vond vanochtend een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een automobilist. De bestuurster van de auto, een 38-jarige vrouw uit Sleen, wilde op de Boermarkeweg een inrit inslaan, maar zag een tegemoetkomende bromfietser over het hoofd, die ze geen voorrang verleende. De bromfietser reed overigens op het verkeerde fietspad. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Emmen, reed daardoor tegen de linkerkant van de auto aan. De bromfietser rolde over de motorkap van de auto en kwam op de grond terecht. Er was alleen materiele schade.

Weiteveen
Auto-inbraken
Zeven mensen uit Weiteveen deden vanochtend aangifte van diefstal en vernieling van hun autos. Uit de autos zijn o.a. autoradios, cd-spelers en cds verdwenen. Er is veel materiele schade doordat men veelal achterruitjes heeft ingeslagen om in de auto te komen. De autos stonden bij de woning of op een parkeerplaats.

Gieten
Valse verklaring
De 16 jarige bromfietsbestuurder uit Eext die maandag tegen de politie verklaarde dat hij door een auto was aangereden blijkt een valse verklaring te hebben afgelegd.
Een getuige van het ongeval las het bericht in de krant en verklaarde tegenover de politie dat de aanrijding niet zo gebeurd was als de bromfietsbestuurder had verklaard. Hij had namelijk gezien dat de jongen niet over het fietspad reed, maar over de weg, en daar in een bocht onderuit was gegaan. Toen de politie hem daarmee confronteerde trok hij zijn eerdere verklaring in en zei dat hij gelogen had, omdat hij op de weg gereden had
in plaats van op het fietspad. De ontstane schade moet hij nu zelf betalen.

Assen
Diefstal uit winkel
Uit een winkel aan de Rolderstraat in Assen zijn gisteren twee leren jassen gestolen door twee dames. De dames namen telkens twee jassen mee in het pashokje. Bij het verlaten van het pashokje werd een jas teruggehangen en de andere werd vermoedelijk aangedaan en daarover werd een trui gedaan. Een video registreerde deze handelswijze. De waarde van de jassen bedraagt 1000 gulden. De winkelier deed aangifte bij de politie.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie