Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nota Paracommercie gemeente Houten ter inzage

Datum nieuwsfeit: 09-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Gemeentenieuws van 07/12/99

Nota Paracommercie

Van 9 december 1999 tot 6 januari 2000 ligt de Nota 'Paracommercie in de gemeente Houten' ter inzage voor belanghebbenden bij het Wooninformatiecentrum bij het gemeentehuis. De nota geeft aan op welke wijze de gemeente om wil gaan met zogenaamde 'paracommerciële activiteiten'.

Met paracommerciële activiteiten worden bedoeld de activiteiten die sportverenigingen, sociaal-culturele instellingen e.d. op horecagebied organiseren zoals bruiloften en partijen van derden. Omdat de verenigingen en instellingen vaak goedkoper kunnen werken dan de commerciële horecaondernemers, kunnen de activiteiten leiden tot oneerlijke concurrentie. De Drank- en Horecawet wil deze oneerlijke concurrentie tegengaan.
Van paracommercie kan ook sprake zijn wanneer aan personen of instellingen zonder drank- en horecavergunning een ontheffing of vrijstelling wordt verleend op grond van de Drank- en Horecawet om zonder vergunning zwakalcoholische dranken te schenken.

De nota heeft betrekking op:

a. De voorschriften en beperkingen die aan de drank- en horecavergunning van
sportverenigingen, sociaal-culturele instellingen en dergelijke kunnen worden verbonden om de paracommerciële activiteiten aan banden te leggen;
b. De (categorieën) van personen aan wie ontheffing en vrijstelling kan worden verleend voor het schenken van zwakalcoholische dranken zonder vergunning.

De inspraakverordening is op de conceptnota van toepassing verklaard. Er zijn daarom drie inspraakavonden gepland voor drie groepen belanghebbenden, te weten:

a. de commerciële horecaondernemers op woensdag 22 december van 09.30
11.00 uur;
b. de paracommerciële horecaondernemers (sportverenigingen, sociaal-culturele instellingen e.d.), op maandag 20 december van
19.00 tot 20.30 uur:
c. de organisatoren van plaatselijke feesten en overige burgers en instellingen op maandag 20 december van 20.30 tot 22.00 uur .

Indien u de inspraakbijeenkomst niet wilt of kunt bijwonen kunt u van
9 december 1999 tot 6 januari 2000 schriftelijk of mondeling uw mening over de beleidsnota naar voren brengen. U kunt uw reactie richten aan of contact opnemen met de heer M. Pot of mevrouw A.H. van Soest van de afdeling Openbare Werken. Zij zijn respectievelijk bereikbaar onder de telefoonnummers 030-6392772 en 030-6392788.

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1998 - 1999 Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie