Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TNO in joint venture EPC de Duitse markt op

Datum nieuwsfeit: 09-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht TNO

TNO in joint venture EPC de Duitse markt op voor nieuwe materialen en coatings

English

9 december 1999

De officiële opening op 9 december van het European Centre for Product Innovation and Coatings (EPC) in Saarbrücken markeert de groei van TNO Industrie op de Europese markt voor productontwikkeling, nieuwe materialen en coatings. Het EPC is een joint venture van TNO en het Duitse Institut für Neue Materialen (INM). In de joint venture zullen gebruikmakend van de gecombineerde expertise van beide instituten nieuwe producten worden ontwikkeld en worden toegepast.

INM is als leidend instituut op het gebied van materiaalontwikkeling, in het bijzonder op basis van chemische en nanotechnologie, gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe anorganische en hybride materialen. TNO's voornaamste inbreng is marktgerichte product- en procesontwikkeling en het productierijp maken van nieuwe materiaaltechnologie. Verwacht wordt dat door de toepassing van de door INM ontwikkelde materialen nieuwe mogelijkheden ontstaan, die interessant zijn voor de totstandkoming van nieuwe producten voor de Europese markt.

INM heeft circa 300 medewerkers in dienst. Vanuit TNO zijn er twee instituten intensief betrokken bij het EPC. TNO Industrie en TNO Technisch Physische Dienst. Samen beschikt men over expertise op het gebied van polymeren, coatings, keramiek, glas, metalen en product- en procesontwikkeling. In het totaal gaat dit om circa 600 TNO medewerkers. Ook van andere instituten, zoals TNO Bouw, wordt, indien van toepassing, de specifieke expertise benut.

De opening werd verricht door een Nederlands-Duitse delegatie bestaande uit:
Dr. H. Georgi, minister van Economische Zaken van Saarland Drs. J.M. Corijn, consul-generaal van Nederland Ir. J. Dekker, voorzitter Raad van Bestuur TNO
Prof.dr. H. Schmidt, directeur INM
Dr. K. Frank, directeur EPC
Meer informatie:
TNO Industrie

Contactpersoon:
TNO Wegwijzer
Telefoon 015 269 69 69
E-mail (infodesk@tno.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie