Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bredase vrijwilligerspenning 1999 uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 09-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

BREDASE VRIJWILLIGERSPENNING 1999 NAAR MEVROUW VRIENS - VAN GORP EN VRIJWILLIGERS VERPLEEGHUIS ORANJEHAEVE

Mevrouw Vriens-van Gorp en de vrijwilligers van Verpleeghuis Oranjehaeve, in het bijzonder van de afdelingen Crocushof en Crocusland, ontvangen vanavond uit handen van wethouder M. Heerkens de vrijwilligerspenning 1999. Mevrouw Vriens-van Gorp richtte vijf jaar geleden de Bredase afdeling van Ypsilon op, een vereniging die familieleden van mensen met schizofrenie of een psychose ondersteunt. De vrijwilligers van Verpleeghuis Oranjehaeve ontvangen de penning voor de zorg en aandacht die zij geven aan (dementerende) patiënten en hun familieleden.

Mevrouw Vriens-van Gorp, oprichtster van de Bredase tak van Ypsilon, steekt al haar vrije tijd in het ondersteunen van mensen die een partner, ouder, kind, broer of zus hebben met schizofrenie of een psychose. Zij biedt hun niet alleen een luisterend oor, maar behartigt ook hun belangen. Zij onderhoudt nauwe contacten met onder andere professionele hulpverleningsinstellingen, psychiaters, patiënten en andere betrokkenen. Ypsilon Breda telt momenteel ongeveer honderd leden. De werkgroep van Ypsilon nam het initiatief tot de voordracht van mevrouw Vriens-van Gorp voor de vrijwilligerspenning.

Op elk moment van de dag, in de avonduren, in weekends, tijdens feestdagen en op momenten dat het verplegend personeel hiervoor onvoldoende gelegenheid heeft, staan de vrijwilligers van Verpleeghuis Oranjehaeve klaar om dementerende patiënten aandacht te geven, te kalmeren, te helpen bij het eten. Hun belangstelling gaat ook uit naar de familieleden die zij tijdens hun bezoek een hart onder de riem proberen te steken. De ervaringen met de vrijwilligers van Crocushof en Crocusland waren voor een van die familieleden aanleiding de vrijwilligers van Oranjehaeve en in het bijzonder de groep van die afdelingen voor te dragen voor de groepspenning.

Vanavond is het de zevende keer dat de vrijwilligerspenning van de stad Breda wordt uitgereikt. Met de penning wil het gemeentebestuur haar waardering uiten voor het vele werk dat vrijwilligers belangeloos verzetten voor de Bredase samenleving en het belang van vrijwilligerswerk onderstrepen. Voor de groepspenning zijn dit jaar acht groepen voorgedragen waarvan er vier zijn genomineerd. Naast de vrijwilligers van Oranjehaeve waren dat: de baliemedewerkers van de Grote Kerk, de vrijwilligers van de Stichting Jongerenwerk Prinsenbeek en een vijftal dames die al 25 jaar actief zijn binnen Verzorgingshuis Hagedonk.

Voor de individuele penning zijn twaalf personen voorgedragen.

Tot de genomineerden behoorden, naast mevrouw Vriens-van Gorp: mevrouw van den Berg-Hendrikx, mevrouw Kessel, mevrouw van Oosterhout-Snepvangers, mevrouw de Schepper en mevrouw Sobieski. Aan al deze genomineerden overhandigt wethouder M. Heerkens vanavond een oorkonde wegens bijzondere verdiensten voor de stad Breda.

Breda, 7 december 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie