Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraak over verkeersbeleid in Emmen

Datum nieuwsfeit: 09-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen

Persbericht Verkeerbeleid Emmen

Inspraak vanaf 9 december mogelijk
Meepraten over verkeerbeleid in Emmen

Het college van b en w heeft de beleidsnotities Gemeentelijke Verkeers- en Vervoersplan (GVVP), het bereikbaarheidsprofiel gemeente Emmen en het Fietstotaalplan vastgesteld. In de periode van 9 december tot en met 7 januari liggen deze notities ter inzage en zijn inspraakreacties mogelijk.

Nadat de inspraakperiode is afgelopen, worden de reacties verwerkt in een zogeheten notitie reactie en commentaar. Deze notitie wordt in januari in het college besproken. Vervolgens vindt in januari 2000 aanbieding plaats aan de gemeenteraad.

GVVP

De notitie GVVP omvat in hoofdlijnen het gemeentelijke verkeers- en vervoersbeleid in Emmen tot het jaar 2004. Met name zaken als autoverkeer, openbaar vervoer, fietsers en voetgangers komen in deze notitie aan de orde. Belangrijk punt is het instandhouden en het verbeteren van de bereikbaarheid. Maar ook Emmen als duurzaam veilige stad staat centraal.

Bereikbaarheidprofiel en fietsplan

In de notitie omtrent het bereikbaarheidsprofiel zijn maatregelen vermeld die noodzakelijk zijn om de bereikbaarheid van de gemeente per weg, water en spoor te optimaliseren. En het fietstotaalplan is er vervolgens op gericht om het gebruik van de fiets te stimuleren. Zo wordt onder andere beoogd om het fietspadennet in Emmen te optimaliseren, de bewegwijzering onder de loep te nemen en verkeersonveilige kruispunten aan te pakken. Vanaf 9 december zijn deze notities openbaar en kunnen ze op het gemeentehuis ingezien worden.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)1999 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie