Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weerbeeld Meteo Consult geeft gedetailleerde weerinfo op PC

Datum nieuwsfeit: 09-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

METEO CONSULT

Weerbeeld geeft gedetailleerde weerinfo op PC

Onder de titel 'Weerbeeld' heeft Meteo Consult een programma gemaakt waarmee heel eenvoudig actuele en gedetailleerde weersinformatie kan worden opgehaald. Het programma wordt op CD-Rom geleverd maar kan ook gratis gedownload worden vanaf de Internet site van Meteo Consult: www.weer.nl

In Weerbeeld kan de weergeïnteresseerde kiezen uit een groot aantal mogelijkheden. Er zijn kwartierlijkse neerslagbeelden van Nederland en omgeving waarop ingezoomd kan worden naar meer dan 1000 plaatsen. De neerslagbeelden die in een filmpje worden afgespeeld, worden ook voor enkele uren vooruit berekend zodat bij buitenactiviteiten heel nauwkeurig bepaald kan worden wanneer de regen begint of ophoudt. Naast neerslagbeelden zijn er uurlijkse satellietbeelden van heel Europa, gedetailleerde regionale waarnemingen en verwachtingen tot 10 dagen vooruit en weerkaarten met luchtdruk, temperatuur en neerslag boven Europa.
In het programma kiest de gebruiker welke elementen hij op wil halen. Daarna wordt de verbinding tot stand gebracht met de computer van Meteo Consult. Het ophalen van de informatie kost fl 1,50 per minuut. Na het ophalen wordt de verbinding verbroken en kan alles off-line bekeken worden. Uiteraard worden de weergegevens 24 uur per dag en 7 dagen per week continu ververst.
Om van deze dienst van Meteo Consult gebruik te maken is een Pentium PC met modem nodig en Windows 95,98 of NT 4.0. Voor verdere informatie kunt u tijdens kantooruren bellen met Meteo Consult: 0317 423300 of een mail sturen naar (weerbeeld@meteo.nl)

09 dec 99 13:04

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie