Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitnodiging EU-persconferentie over Organisch Psychosyndroom

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE SZW

www.minszw.nl

MINSZW: Uitnodiging pers EU-conferentie OPS

Uitnodiging voor de pers

Op 10 december 1999 wordt in Delft een EU-conferentie gehouden over het Organisch Psychosyndroom (OPS). Dit is een ernstige, vaak onherstelbare aandoening van het zenuwstelsel, die wordt veroorzaakt door blootstelling aan vluchtige organische stoffen (zoals oplosmiddelen). De ziekte doet zich voor bij werknemers in onder andere de schilders- en parket- en tapijtleggerssector, autospuiterijen en de grafische sector. Voor deze sectoren wordt het verplicht om producten met vluchtige organische stoffen zoveel mogelijk te vervangen door minder schadelijke stoffen.

De conferentie wordt georganiseerd door het Nederlandse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Finse instituut voor Arbeid en Gezondheid. Staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opent de conferentie. Deelnemers aan de conferentie zijn vertegenwoordigers van overheden, werkgevers en werknemers uit de chemische industrie en de sectoren waarvoor een vervangsplicht gaat gelden.

Vertegenwoordigers van de media zijn welkom de conferentie bij te wonen. Zij kunnen zich aanmelden bij Petra Klap, persvoorlichting ministerie van SZW, telefoon: 070-3334809 of per email: (pklap@minszw.nl)

03 dec 99 10:58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie